Navigacija
Viber X logo

Izabrano novo rukovodstvo Studentskog parlamenta Univerziteta u Banjoj Luci

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

U ponedeljak, 14. jula 2014. godine održana je konstitutivna sjednica novog saziva Studentskog parlamenta Univerziteta u Banjoj Luci. Na sjednici je izabrano novo rukovodstvo Parlamenta, te predstavljeni osnovni ciljevi daljeg djelovanja, kao i plan aktivnosti za narednu godinu.

 

Za novog predsjednika Studentskog parlamenta izabran je Branko Petrović, student treće godine na Visokoj školi unutrašnjih poslova, a za potpredsjednika student Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog fakulteta David Latinović. Novi generalni sekretar Parlamenta je Miloš Vidić, koji je zamijenio svog kolegu sa Tehnološkog fakulteta Nemanju Todorovića.

 

Pored predsjednika, potpredsjednika i sekretara, izabrani su i rukovodioci ključnih resora u okviru Studentskog parlamenta, kao i članovi Senata Univerziteta u Banjoj Luci i predstavnik studenata u Upravnom odboru Univerziteta.

Osnovni programski ciljevi novog saziva Studentskog parlamenta biće rad na poboljšanju položaja studenata banjalučkog Univerziteta, rad na podizanju kvaliteta studentskog standarda i veće učešće naših studenata u međunarodnim projektima i uključivanje u međunarodne tokove i organizacije.

 

Sjednici je pristustvovao i aktuelni predsjednik Unije studenata Republike Srpske, Predrag Govedarica, koji je pozdravio novi saziv i novo rukovodstvo Studentskog parlamenta, te čestitao novom rukovodstvu i poželio sreću u daljem radu.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/3482/sp00.jpg