Navigacija
Viber X logo

„INTERNACIONALNA KONFERENCIJA MLADIH LIDERA IZ DIJASPORE 2009“

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Predstavnici Studentskog parlamenta Univerziteta u Banjoj Luci, u periodu od 09-10.07.2009. godine, učestvovali su u radu „Internacionalne konferencije mladih lidera iz dijaspore 2009“ koja je održana u „Sava centru“ u Beogradu.

Na konferenciji su učešće uzeli mladi i uspješni predstavnici raznih fakulteta, poslovnog sektora, vlada i javnih institucija, nevladinih organizacija, kulturnog sektora i sl. i to iz 19 zemalja i 5 kontinenata. Konferencija se održala pod okriljem „Univerzijade 2009“, dok su generalni sponzori konferencije bili Ministarstvo za dijasporu i Ministarstvo omladine i sporta u Vladi Republike Srbije.

 Delegaciju koju je predvodio Bojan Grebenar, predsjednik Studentskog parlamenta činili su: Saša Marković, član Upravnog odbora Univerziteta u Banjoj Luci, zatim Miloš Blagojević, predsjednik Komisije za međunarodnu saradnju, te Milan Džajić i Stanko Galić, članovi Studentskog parlamenta.

 Učešće na ovoj konferenciji iskorišćeno je za promociju Studentskog parlamenta i Univerziteta u Banjoj Luci, a pažnju gostiju iz više zemalja najviše su privukle novine „Studentska republika“. Tokom konferencije uspostavljeni su kontakti sa više studentskih lidera i organizacija, a nastavljeni su razgovori i oko otvaranja kancelarije OSSI-a (Organizacija srpskih studenata u inostranstvu) u Banjoj Luci.