Navigacija
Viber X logo

Dr Đokanović predavač na kongresu u Kini

Univerzitet u Banjoj LuciOpštePriče za primjer

Stručni saradnik na Katedri za onkologiju sa radioterapijom Medicinskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci i onkolog na Klinici za onkologiju Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske dr Dejan Đokanović bio je predavač na Kineskom kongresu holističke integrativne medicine, održanom tokom novembra 2023. godine u kineskom gradu Tjenđinu.

Đokanović je na kongresu izlagao na temu karcionoma larinksa, predstavljajući rezultate uspješnih metoda liječenja koje su primijenili u radu sa pacijentima oboljelim od ove vrste tumora.

Ovo predavanje, koje je usko vezano za istraživanje u sklopu doktorske disertacije dr Đokanovića, privuklo je pažnju stručnjaka iz raznih onkoloških i neonkoloških medicinskih grana, istražujući načine kako kombinovati tradicionalne kineske terapije sa modernim pristupima kako bi se postigli optimalni rezultati u liječenju onkoloških pacijenata.

Kongres je okupio stručnjake iz različitih dijelova svijeta a, zahvaljujući modernim tehnologijama, događaj je bio dostupan onlajn publici širom Kine, bilježeći oko 80 miliona gledalaca. Takođe, pozvani su stručnjaci sa svih kontinenata, te ovo značajno globalno interesovanje svjedoči o važnosti kongresa, ali i o ključnom koraku ka povezivanju različitih medicinskih pristupa u cilju unapređenja liječenja onkoloških bolesnika.

Doktor Đokanović ističe značaj globalne saradnje u borbi protiv raka i istraživanju najefikasnijih terapijskih pristupa.

,,Kongres holističke integrativne medicine u Kini predstavljao je ne samo profesionalni izazov već i priliku za gradnju mostova između tradicije i modernosti u medicini, s ciljem poboljšanja života onih koji se bore s raznim bolestimaˮ, naveo je Đokanović.

Ovaj kongres je bio prilika za razmjenu znanja, ali i uspostavljanje temelja za buduću saradnju sa onkološkim centrima u Kini. Boravak i učešće doktora Đokanovića na ovom događaju koji predstavlja most između tradicionalne kineske medicine i standardne medicinske prakse omogućeno je zahvaljujući zalaganju Konfucijevog instituta Univerziteta u Banjoj Luci.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/13818/IMG_0688.JPG
  • /uploads/attachment/vest/13818/IMG_0687.JPG
  • /uploads/attachment/vest/13818/IMG_0689.JPG