Navigacija
Viber X logo

PMF dobio moderno opremljenu računarsku učionicu

OpštePriče za primjer

Rekonstruisana računarska učionica na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci obezbijediće bolje uslove rada i studiranja, za šta je kompanija ,,M:tel’’ donirala 60.000 KM, rečeno je 2. oktobra 2023. godine na svečanosti koja je upriličena tim povodom.

Dekan Prirodno-matematičkog fakulteta prof. dr Radoslav Dekić izrazio je zadovoljstvo saradnjom kompanije ,,M:telˮ i ovog fakulteta, posebno zato što se otvaranje ove moderne učionice desilo na samom početku akademske godine.

,,Nadam se da je ovo početak i da ćemo u budućnosti uz pomoć privrednika otvarati još ovakvih učionica koje odgovaraju standardima modernih akademskih zajednica”, izjavio je Dekić.

Izvršni direktor za tehniku kompanije ,,M:tel’’ Milan Aleksijević rekao je da je ova firma kao lider u IT tehnologiji usmjerena na podršku akademskim institucijama.

,,Jedan od naših ciljeva je da pomognemo studentima kada je riječ o odvijanju nastave i nabavci novih naučno-nastavnih sredstava kojima će moći da ih približe najnovijim tehnologijama kojima se sada baveˮ, naglasio je Aleksijević.

Student druge godine matematike i informatike na PMF-u Aleksa Simić smatra da je veoma značajno što je rekonstruisana ova prostorija gdje se izvodi najveći dio nastave informatike.

Novoopremljeni prostor će omogućiti studentima, nastavnicima i istraživačima da ostvare svoj puni potencijal, unaprijede kvalitet nastave, podstaknu inovacije i olakšaju istraživački rad.

Kao što je poručeno sa ovog događaja, otvaranje ove računarske učionice na PMF-u predstavlja i dobar primjer kako saradnja između akademske zajednice i privrednog sektora može pozitivno uticati na obrazovanje i razvoj vještina studenata na polju informatike, matematike i drugih prirodnih nauka.

Izvor fotografija: Srpska info i M:tel

Slike

  • /uploads/attachment/vest/13652/Aleksijevic_Dekic_Mtel_PMF.jpeg
  • /uploads/attachment/vest/13652/pmf-mtel-01.jpg