Navigacija
Viber X logo

Informacija sa elektronske sjednice Proširenog kolegijuma

Sjednice Prošireni kolegijumUniverzitet u Banjoj Luci

Na elektronskoj sjednici Proširenog kolegijuma održanoj preko Hangouts Meet, 02. aprila 2020. godine razmotren je Izvještaj o finansijskom poslovanju Univerziteta u Banjoj Luci za prošlu godinu.

Kolegijum je razmotrio i Izvještaj o realizaciji Programa rada organizacionih jedinica Univerziteta za 2019. godinu, te Prijedlog Programa rada organizacionih jedinica za 2020. godinu. 

Članovi Proširenog kolegijuma razmotrili su i proces izvođenja nastave na daljinu. Tako je jednoglasno konstatovano da se nastava na daljinu odvija nesmetano i po planu. Zaključeno je da se onaj dio nastave i vježbi koji nije moguće realizovati na ovaj način, nadoknadi kada se steknu uslovi za to.

Kolegijum je donio i Zaključak u vezi sa aprilskim ispitnim rokom i predispitnim obavezama. U zaključku se navodi da Univerzitet poštuje Zaključak o održavanju aprilskog ispitnog roka za akademsku 2019/2020. godinu koji je donio Republički štab za vandredne situacije, a u kojem se navodi da će ispitni rok biti organizovan kada se za to steknu uslovi.

Shodno tome, Prošireni kolegijum je naložio svim organizacionim jedinicama da u skladu sa važećim zakonom, obave sve one predispitne obaveze koje je moguće obaviti u trenutnoj situaciji, kako bi se stvorili svi uslovi za održavanje aprilskog ispitnog roka. One obaveze koje nije moguće trenutno realizovati, biće realizovane po isteku vanrednog stanja. 

Kada je riječ o Zaključku u vezi sa raspisivanjm konkursa za izbor u zvanje, raspisivanju konkursa i u vezi sa ugovorima zaključenim na određeno vrijeme, Kolegijum je konstatovao da se sve aktivnosti odvijaju nesmetano i planiranom dinamikom. 

Kolegijum je dao punu podršku i inicijativi Filolozofskog fakulteta i Društva psihologa Republike Srpske, o psihološkom savjetovanju za studente Univerziteta u Banjoj Luci za vrijeme trajanja vanrednog stanja. 

Učesnicima Kolegijuma je predstavljen i Izvještaj o prijavljenim Erasmus+ projektima i CEPPUS mrežama, te Izvještaj o studentima u razmjeni kroz Erasmus+ program.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/9941/thumb_unibl_logo_novi.png