Navigacija
Viber X logo

Potpisan Ugovor o poslovnoj saradnji sa Komercijalnom bankom

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Rektor Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Radoslav Gajanin i predsjednik Uprave Komercijalne banke a.d. Banja Luka dr Boško Mekinjić, 15. jula 2019. godine u prostorijama Rektorat potpisali su ugovor o poslovnoj saradnji.

Kako je rečeno nakon svečanog potpisivanja, ovim ugovorom je predviđeno angažovanje najboljih studenta Ekonomskog, Pravnog, Elektrotehničkog, Prirodno-matematičkog fakulteta i Fakulteta za bezbjednost Univerziteta u Banjoj Luci.

Rektor Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr  Radoslav Gajanin je istakao da je jedno od strateških opredjeljenja Univerziteta saradnja sa privredom i obezbjeđenje adekvatne praktične nastave studentima i zahvalio se Komercijalnoj banci za podršku. Rektor je naveo i da je veoma značajno što obavljanje dijela praktične nastave u Komercijalnoj banci nije rezervisano samo za studente Ekonomskog fakulteta i diplomirane ekonomiste, već i za kolege sa drugih fakulteta.

On je dodao da će Univerzitet nastaviti sa ovim aktivnostima sa svim kompanijama koje iskažu interes da sarađuju i pomognu studentima da se pripreme za buduće zanimanje i steknu kompetencije koje se od njih očekuju.

Predsjednik Uprave Komercijalne banke Banja Luka dr Boško Mekinjić je rekao da ovaj ugovor predstavlja nastavak kontinuirane saradnje ove banke sa fakultetima koja je ranije bila fokusirana prvenstveno na Ekonomski i Pravni fakultet Univerziteta u Banjoj Luci

„Uvidjeli smo da postoji potreba i za drugim profilima stručnjaka u bankarskom sektoru. Mislim da ćemo na ovaj način poslati jasnu poruku svim studentima da se isplati učiti. Ovo je još jedan vid zaustavljanja odliva mladog kadra iz Republike Srpske i BiH“, naveo je Mekinjić i dodao da će ova banka sigurno ostati pouzdan partner Univerziteta u Banjoj Luci. On je izrazio nadu da će ovaj primjer slijediti i ostale ustanove iz finansijskog i bankarskog sektora.

Potpisivanju ugovora su prisustvovale i prof. dr Biljana Antunović, prorektor za međunarodnu i međuuniverzitetsku saradnju Univerziteta u Banjoj Luci i mr Dragana Vujičić-Stefanović, član Uprave Komercijalne banke a.d. Banja Luka.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/9144/large_IMG_20190715_111654_2.jpg
  • /uploads/attachment/vest/9144/IMG_4208.JPG
  • /uploads/attachment/vest/9144/IMG_4199.JPG
  • /uploads/attachment/vest/9144/IMG_4194.JPG
  • /uploads/attachment/vest/9144/IMG_4188.JPG