Navigacija
Viber X logo

Sastali se rektor i predsjednik Sindikata obrazovanja, nauke i kulture Republike Srpske

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Tokom sastanka prof. dr Radoslava Gajanina, rektora Univerziteta u Banjoj Luci i Dragana Gnjatića, predsjednika Sindikata obrazovanja, nauke i kulture Republike Srpske, održanog 5. aprila 2019. godine u prostorijama Rektorata konstatovano je da u sindikatu ima oko 1.000 članova na oba javna univerziteta. 

Gnjatić je podsjetio da granski sindikat broji između 15 i 16.000 članova što po, njegovim riječima, predstavlja značajnu snagu sindikalnog organizovanja. 

„Sindikat još jednom izražava zadovoljstvo povećanjem plata od osam odsto za zaposlene u oblasti obrazovanja i kulture, za čiju namjenu je ukupno izdvojeno 22 miliona maraka“, kazao je Gnjatić.

Rektor Gajanin je iskazao zadovoljstvo Memorandumom o zajedničkom mjerama za period 2018-2020. godina, te najavio niz aktivnosti u narednom periodu.

Rektor je naglasio da je Univerzitet opredijeljen da sve njegove organizacione jedinice postanu konkurentne na tržištu. 

Tokom sastanka je konstatovano da će se u narednom periodu nastaviti tradicionalno dobra saradnja između Univerziteta i ovog Sindikata.

Sastanku su, pored rektora i predsjednika Gnjatića, prisustvovali i prof. dr Biljana Lubarda i dr Vanja Daničić, predsjednik i zamjenik predsjednika Koordinacionog odbora za visoko obrazovanje, i Dragana Radulović, predsjednik Sindikalne organizacije Sekretarijata Univerziteta u Banjoj Luci.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/8749/sastanak_gnjatic_gajanin__3_.jpg
  • /uploads/attachment/vest/8749/sastanak_gnjatic_gajanin__1_.jpg
  • /uploads/attachment/vest/8749/sastanak_gnjatic_gajanin__2_.jpg