Navigacija
Viber X logo

Prof. Ninković održao predavanje na Medicinskom fakultetu

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Prof. dr Milomir Ninković, svjetski poznati stručnjak u oblasti plastične hirurgije, 16. marta 2019. godine u prostorijama Medicinskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci, održao je predavanje pod nazivom "Rješavanje problema u plastičnoj hirurgiji kroz inovacije i kreativnost".

"Održao sam predavanje s ciljem da mlade motivišem i pokažem im da se medicina razvija svakodnevno. Ako naiđete na problem i definišete ga, možete da tražite rješenje. Uvijek ima boljih rješenja od onih koja su ponuđena u udžbenicima i onih koja nude starije kolege. Dakle, bitna je kreativnost i inovacija", poručio je prof. Ninković nakon predavanja koje održao studentima, doktorandima i specijalizantima hirurških grana medicine.

Milomir Ninković je eminentni stručnjak u plastičnoj hirurgiji. Poznat je po uvođenju niza novih metoda i prvi u svijetu je uradio transplantaciju podlaktica i šaka sa mrtvog donora. Uradio je i prvu rekonstrukciju mišićnog sloja bešike sa mišićem uzetim sa leđa, kao i rekonstrukciju usne uz pomoć slobodnog režnja sa butine.

Profesor je Medicinskog fakulteta Tehničkog univerziteta u Minhenu. Od 1992. godine radi u Univerzitetskoj bolnici u Insbruku u Austriji, a od 2003. na poziciji načelnika Klinike za plastičnu, rekonstruktivnu i hirurgiju šake i Centra za opekotine u klinici Bogenhausen.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/8602/milomir-ninkovic1.jpg
  • /uploads/attachment/vest/8602/milomir-ninkovic.jpg