Navigacija
Viber

Konkurs za sufinansiranje međunarodne razmjene studenata i akademskog osoblja

AktuelnoUniverzitet u Banjoj LuciOpšte

Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske, objavilo je 19. marta 2019. godine javni konkurs za sufinansiranje međunarodne razmjene studenata i akademskog osoblja za akademsku 2018/19. godinu.

Konkurs je raspisan za odlazak redovnih studenata sa prvog, drugog i trećeg ciklusa studija sa javnih visokoškolskih ustanova iz Republike Srpske radi studiranja ili obavljanja stručne studentske prakse u inostranstvu.

Putem konkursa sufinansira se i odlazak akademskog osoblja sa javnih visokoškolskih ustanova iz Republike Srpske u inostranstvo radi obrazovnog ili naučno-istraživačkog, odnosno kulturno-umjetničkog rada na visokoškolskim ustanovama ili naučno-istraživačkim, odnosno kulturno-umjetničkim ustanovama u inostranstvu.

Na konkurs se mogu prijaviti i studenti prvog, drugog i trećeg ciklusa studija sa akreditovanih visokoškolskih ustanova iz inostranstva radi studiranja ili obavljanja stručne studentske prakse na javnim visokoškolskim ustanovama ili naučno-istraživačkim ustanovama, odnosno kulturno-umjetničkim ustanovama u Republici Srpskoj.

Ovim konkursom sufinansira se i dolazak akademskog osoblja sa akreditovanih visokoškolskih ustanova iz inostranstva radi obrazovnog ili naučno-istraživačkog, odnosno kulturno-umjetničkog rada na javnim visokoškolskim ustanovama ili naučno-istraživačkim, odnosno kulturno-umjetničkim ustanovama u Republici Srpskoj.

Konkurs je otvoren do 02. maja ove godine i dostupan je na portalu Vlade Republike Srpske (www.vladars.net) – na stranici Ministarstva za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo.

Konkurs možete pročitati ovdje.

 

 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/8619/Vlada_default.jpg