Navigacija
Viber X logo

Informacija sa sjednice Proširenog kolegijuma Univerziteta u Banjoj Luci održane 9.3.2017.

Sjednice Prošireni kolegijumUniverzitet u Banjoj Luci

Prošireni kolegijum Univerziteta u Banjoj Luci na sjednici održanoj 9.3.2017. godine, razmatrao je Prijedlog kodeksa profesionalne etike Univerziteta u Banjoj Luci, te je nakon diskusije zadužen generalni sekretar Univerziteta da zajedno sa pravnom službom analizira sve pristigle primjedbe i u narednih sedam dana koriguje tekst Prijedloga kodeksa, te da korigovan tekst u elektronskoj formi proslijedi dekanima, a potom i Senatu. 

Takođe, Prošireni kolegijum je razmatrao Prijedlog pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta na Univerzitetu u Banjoj Luci. Nakon opširne diskusije zaključeno je da se  dokument koriguje u skladu sa iznesenim prijedlozima i komentarima članova Proširenog kolegijuma, te da se isti proslijedi vijećima fakulteta uz obavezi da u roku od 30 dana dostave mišljenje na ovaj dokument. 

Na dnevnom redu sjednice Proširenog kolegijuma našao se i Prijedlog pravilnika o Fondu za podsticaj i promociju naučnoistraživačkog rada na Univerzitetu u Banjoj Luci i Prijedloga uputstva o načinu i realizaciji projekata na UNIBL, te je, takođe, donesen zaključak da se navedeni dokument uputi prema vijećima fakulteta uz obavezu da u roku od 30 dana dostave prijedloge i primjedbe.

Na istoj sjednici rektor prof. dr Milan Mataruga prezentovao je Informaciju o trenutnoj poziciji Univerziteta u Banjoj Luci na „webometrics“ rang listi, sa prijedlogom daljih aktivnosti. U vezi sa ovom tačkom dknevnog reda, donesen je zaključak da prorektor za naučnoistraživački rad i razvoj u saradnji sa rukovodiocem Univerzitetkog računaraskog centra i prodekanima za NIR sa svih organizacionih jedinica analiziraju ovaj dokument i pristupe realizaciji Akcionog plana za unapređenje pozicije Univerziteta na pomenutoj listi.

Predstavnik Studentskog parlamenta našeg Univerziteta i predsjednik organizacionog odbora manifestacije „Dani studenata Univerziteta u Banjoj Luci“ Ratko Savić, prezentovao je članovima  Proširenog kolegijuma aktivnosti koje će u okviru pomenute manifestacije biti realizovane u periodu 17-28. aprila 2017. godine, te ih zamolio za saradnju kako bi naš Univerzitet bio predstavljen na najbolji način kako budućim studentima, tak i cjelokupnoj javnosti. 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6319/uni-3.jpg