Navigacija
Viber X logo

Marija Stojaković pobjednica BizVenture šampionata

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Studentkinja hemije na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci Marija Stojaković pobjednica je drugog BizVenture onlajn šampionata.

„Bila je ovo prilika i da čujem odlične ideje drugih studenata i steknem odlične prijatelje a možda jednog dana i partnere za realizaciju moje idejeˮ, izjavila je Stojaković na ceremoniji proglašenja najbolje ideje, održanoj 3. februara 2023. godine u Sarajevu.

Pored Marije, koja je nagrađena laptopom, drugo mjesto i tablet osvojila je  studentkinja Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu Nirvana Mahovac, dok je treće mjesto i bežične slušalice osvojila studentkinja Mašinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu Selma Fočo. 

Zamjenik rezidentne predstavnice UNDP u BiH Stiven Kinloh Pišat kaže da je podrška mladim preduzetnicima ključna za njihovo zaposlenje.

,,Preduzetništvo kod mladih može imati pozitivan uticaj na društveni, kulturni i ekonomski napredak društva”, izjavio je on.

Prorektorka za međunarodnu i međuuniverzitetsku saradnju Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Milica Balaban navodi da je BizVenture šampionat bio sjajna prilika da studenti steknu preduzetničke vještine i jednu vrstu profesionalnog samopouzdanja kroz predstavljanje ličnih poslovnih ideja.

„Univerzitet u Banjoj Luci će omogućiti da najbolje ocijenjeni studentski radovi dobiju dodatnu podršku kroz mentorski rad i stručno savjetovanje, s ciljem stvaranja kapaciteta kako bi, u određenom obliku, ovakva praksa bila dostupna svim našim studentimaˮ, izjavila je Balaban.

Rektor Univerziteta u Sarajevu prof. dr Rifat Škrijelj navodi da je je ovo odlična aktivnost koja će doprinijeti digitalnoj transformaciji  i preduzetništvu na univerzitetima, a sve kako bi se unaprijedile i digitalne i poslovne vještine studenata.

Drugi BizVenture šampionat održan je organizaciji Razvojnog programa UNDP BiH i to okviru druge faze projekta „Boljom upravom do bržeg ekonomskog rasta“ (EGG 2), a uz finansijsku podršku Vlade Kraljevine Norveške, u saradnji sa Univerzitetom u Banjoj Luci i Univerzitetom u Sarajevu. Svakako, važno je naglasiti i to da je BizVenture zapravo simulacijska preduzetnička igra razvijena kroz IT Girls inicijativu, koju implementiraju UNDPUNICEF i UN Women, a čiji je razvoj finansirala Švedska.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/13060/IMG_7318.JPG
  • /uploads/attachment/vest/13060/IMG_7320.JPG
  • /uploads/attachment/vest/13060/IMG_7319.JPG
  • /uploads/attachment/vest/13060/IMG_7316.JPG
  • /uploads/attachment/vest/13060/IMG_7317.JPG