Navigacija
Viber X logo

Informacija sa sjednice Proširenog kolegijima

Sjednice Prošireni kolegijumUniverzitet u Banjoj Luci

Na elektronskoj sjednici Proširenog kolegijuma Univerziteta u Banjoj Luci, 21. jula 2020. godine, razmatran je Izvještaj o provedenom prvom upisnom roku za upis studenata u prvu godinu prvog ciklusa studija u akademskoj 2020/2021. godini.

Kolegijum je razmatrao i prijedlog proširenja upisnih kvota za upis studenta u prvu godinu prvog ciklusa studija na Univerzitetu u akademskoj 2020/2021. godini i donio zaključak kojim se pozivaju  sve članice Univerziteta da do sljedeće sjednice Senata Univerziteta dostave prijedloge proširenja upisnih kvota za kategorije samofinansirajućih, vanrednih studenata i stranih državljana na Univerzitetu u Banjoj Luci u akademskoj 2020/2021. godini. Takođe, sve članice Univerziteta koje smatraju da bi trebalo korigovati usvojene cijene školarine za samofinansirajuće studente, studente strane državljane, kao i za vanredne studente, svoje prijedloge treba da dostave do sljedeće sjednice Upravnog odbora Univerziteta.

Bilo je riječi i o organizaciji i  pripremi za nastavu u zimskom semestru u sljedećoj akademskoj godini, a razmotrena je i lista odgovornih nastavnika i saradnika pripremljena u modulu LONS integralnog informacionog sistema. Shodno tome, donesen je zaključak kojim se pozivaju članice Univerziteta da imenuju odgovornu osobu koja će zajedno sa prodekanom za nastavu biti zadužena da u komunikaciji sa saradnicima iz Univerzitetskog računarskog centra uredi informacioni sistem LONS.

Članovi Proširenog kolegijuma su informisani o novom Zakonu o visokom obrazovanju Republike Srpske i Zakonu o obezbjeđenju kvaliteta u visokom obrazovanju Republike Srpske, a prezentovana je i Informacija o obezbjeđenju sredstava za izgradnju objekata u Univerzitetskom gradu za period 2020/2021. godine.

Kolegijum je donio i zaključak  kojim se pozivaju članice Univerziteta u Banjoj Luci da za potrebe pisanja monografije formiraju digitalnu foto-arhivu kako bi na jednom mjestu bila cjelokupna arhiva neophodna za pisanje monografije Univerzitet u Banjoj Luci (1975-2020).

Slike

  • /uploads/attachment/vest/10208/unibl_logo_novi.png