Navigacija
Viber X logo

Završena konferencija ,,Studenti u susret nauci’’

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Dodjelom nagrada studentima koji su napisali najbolje naučne radove, 30. novembra 2019. godine na Fakultetu političkih nauka UNIBL, završena je 12. naučno-stručna konferencija ,,Studenti u susret nauci’’ (StES).  

Članovi stručnih komisija sastavljenih od profesora Univerziteta u Banjoj Luci, imali su zadatak da izaberu najbolji rad u svakoj kategoriji. Tako je komisija odlučila da je najbolji rad u kategoriji biotehničke-poljoprivredne nauke napisala Zorana Đekanović, dok je u kategoriji inženjerstvo i tehnologija nagrađena Jelena Lazović.

U kategoriji zdravstvene nauke-sesija pretklinika najbolji je rad iz pera Vladimira Šavije, a u zdravstvenim naukama-sesija klinika nagrađen je rad Tijane Stanojković. U kategoriji humanističke nauke, najbolji studentski rad je napisala Jelena Raca, dok je rad Aleksandra Kovačevića bio najbolji u oblasti društvenih nauka. Prema mišljenju komisije Ana Milenković je napisala najbolji rad u kategoriji prirodne nauke.

Studentski parlament Univerziteta u Banjoj Luci se još jednom pokazao kao odličan organizator i domaćin, nastavljajući tako tradiciju StES konferencije koju je prvi put organizovao još 2008. godine.

Interdisciplinarni karakter konferencije daje mogućnost studentima svih ciklusa studija i različitih afiniteta da se istaknu i promovišu, te predstave svoja naučno – stručna dostignuća, ali i dobiju uvid u naučna dostignuća studenta drugih univerziteta. StES konferencija daje izazovnu mogućnost mladim naučnicima i istraživačima da odmjere svoje snage u međunarodnim okvirima i pri tome da saznaju nešto novo iz naučne oblasti za koju se školuju.

Organizator konferencije je Studentski parlament Univerziteta u Banjoj Luci i Univerzitet u Banjoj Luci. Glavni pokrovitelj je Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske, dok je generalni sponzor je ,,Addiko’’ banka.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/9564/%D1%81%D1%82%D0%B5%D1%81%D1%81_2019__9_.jpg
  • /uploads/attachment/vest/9564/%D1%81%D1%82%D0%B5%D1%81%D1%81_2019__8_.jpg
  • /uploads/attachment/vest/9564/%D1%81%D1%82%D0%B5%D1%81%D1%81_2019__3_.jpg