Navigacija
Viber X logo

Nastavak saradnje sa Aristotelovim univerzitetom u Solunu

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

U okviru Erazmus+ programa razmjene osoblja viši stručni saradnik za pravnu podršku međunarodnim projektima i programima razmjene mr Đorđe Kenjalo, od 15. do 19. aprila 2024, boravio je na Aristotelovom univerzitetu u Solunu.

Tokom posjete Kenjalo je imao priliku da se sastane sa predstavnicima Odsjeka za međunarodne odnose, Odsjeka za evropske obrazovne projekte, Kancelarije za usluge vezane za karijerni razvoj i Jedinice za osiguranje kvaliteta Aristotelovog univerziteta.

Razgovaralo se o saradnji između Aristotelovog univerziteta i Univerziteta u Banjoj Luci, intenziviranja razmjena osoblja i studenata, značaju uloge karijernih centara u promociji studentske mobilnosti, izazovima sa kojima se osoblje susreće prilikom prijave i realizacije obrazovnih projekata, te su razmijenjena dobra iskustva i prakse u pogledu zaključivanja bilateralnih sporazuma.

Aristotelov univerzitet u Solunu je najveća visokoobrazovna institucija u Grčkoj sa preko 80.000 studenata. Saradnja između ovog Univerziteta i Univerziteta u Banjoj Luci realizuje se u okviru Erazmus+ programa razmjene studenata i osoblja već duži niz godina, pri čemu je razmijenjen značajan broj studenata i osoblja. Pored toga, Sporazum o saradnji između dva univerziteta potpisan je 2015. godine.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/14270/AR.jpg
  • /uploads/attachment/vest/14270/er.jpg