Navigacija
Viber X logo

UNIBL se predstavio na ,,Putokazimaˮ

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Univerzitet u Banjoj Luci predstavio se na 19. Sajmu obrazovanja ,,Putokaziˮ održanom od 21. do 23. marta 2024. godine u Novom Sadu.

Univerzitet u Banjoj Luci na Sajmu je učestvovao na inicijativu Pokrajinskog sekretarijata za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost Autonomne pokrajine Vojvodine, a pod pokroviteljstvom Ministarstva za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske. Inače, „Putokaziˮ su prije svega namijenjeni učenicima završnih razreda osnovnih i srednjih škola, a okupljaju obrazovne institucije iz Srbije, Republike Srpske, Slovenije, Slovačke i Kanade koje su predstavile preko 500 obrazovnih profila.

Sajam obrazovanja otvorio je gradonačelnik Grada Novog Sada Milan Đurić navodeći da je to važna smotra mladosti, poleta i snage.

„Kako je odluka o nastavku školovanja jedna od najznačajnijih u životu svakog mladog čoveka, Grad je omogućio učešće svih srednjih škola sa teritorije Novog Sada na Sajmu kako bi se učenici završnih razreda osnovnih škola upoznali sa obrazovnim profilima u ponudiˮ, kazao je Đurić na ceremoniji otvaranja.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/14157/sajam_putokazi_unibl.jpg
  • /uploads/attachment/vest/14157/sajam_putokazi_unibl2.jpg
  • /uploads/attachment/vest/14157/sajam_putokazi1.jpg