Navigacija
Viber X logo

Sastanak rektora i predsjednika Srpskog lekarskog društva

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Rektor Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Radoslav Gajanin razgovarao je 15. marta 2024. godine sa predsjednikom Srpskog lekarskog društva (SLD) akademikom prof. dr Milanom Nedeljkovićem.

Tokom srdačnog razgovora u Rektoratu Univerziteta u Banjoj Luci bilo je riječi o jačanju saradnje naše visokoškolske ustanove i Srpskog lekarskog društva, sa posebnim akcentom na saradnju sa Medicinskim fakultetom. Sastanak kojem je prisustvovao i akademik prof. dr Duško Vulić bio je prilika i da se razgovara o zajedničkom učešću u naučnim projektima.

Srpsko lekarsko društvo strukovna je organizacija koja okuplja preko 25000 ljekara u Srbiji, osnovano 1872. godine na inicijativu dr Vladana Đorđevića. Društvo broji 29 podružnica, a u svom sastavu ima veliki broj specijalističkih sekcija, te Medicinsku akademiju. U sastavu SLD su i Društvo lekara Vojvodine, te Društvo lekara Kosova i Metohije.

Cilj Društva je kontinuirano stručno usavršavanje svojih članova i primjena savremenih naučnih dostignuća u svakodnevnoj medicinskoj praksi. Društvo izdaje stručne časopise, i to: „Lekar”, „Srpski arhiv” i „Stomatološki glasnik Srbije”.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/14118/sastanak_rektora_i_predsjednika_SLD.jpg
  • /uploads/attachment/vest/14118/sastanak_rektora_i_predsjednika_SLD_2.jpg
  • /uploads/attachment/vest/14118/sastanak_rektora_i_predsjednika_SLD_3.jpg