Navigacija
Viber X logo

Prijem za studentkinju iz Seula

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Prorektorka za međunarodnu i međuuniverzitetsku saradnju Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Kristina Pantelić Babić razgovarala je 14. marta 2024. godine sa studentkinjom Fakulteta za industrijski dizajn Ženskog univerziteta Songšin u Seulu Šobin Jun koja boravi na studentskoj razmjeni na našoj visokoškolskoj ustanovi. 

Šobin Jun je na programu razmjene na Akademiji umjetnosti, i to na osnovu bilateralnog sporazuma potpisanog između Univerziteta  Banjoj Luci i Songšin univerziteta za žene u Seulu. Prema njenim riječima, u budućnosti se planira baviti grafičkim dizajnom i zato je i izabrala boravak na Akademiji umjetnosti, na kojoj u ljetnjem semestru sluša šest predmeta. Kako je istakla, zadovoljna je uslovima studiranja na Univerzitetu u Banjoj Luci i time kako je prihvaćena od strane kolega i nastavnika.

Podsjetimo, prošle godine na programu razmjene na Univerzitetu u Banjoj Luci boravila je još jedna studentkinja sa Songšin univerziteta za žene. Riječ je o studentkinji sa odsjeka za medicinske nauke Džej Von Kim, koja je na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci slušala nastavu na studijskim programima hemija i biologija.

Inače, Ženski univerzitet Songšin u Seulu osnovan je 1936. godine, danas je drugi najbolji ženski univerzitet u Južnoj Koreji, na kojem studira oko 13.000 studenata, na 45 studijskih programa raspoređenih na deset fakulteta.

 

 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/14116/image_123650291.JPG
  • /uploads/attachment/vest/14116/prijem_studentkinja_2.jpg
  • /uploads/attachment/vest/14116/image_123650291__1_.JPG