Navigacija
Viber X logo

Glasnik Šumarskog fakulteta na DOAJ listi

Nauka i razvojUniverzitet u Banjoj LuciOpšte

Glasnik Šumarskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci od 18. marta 2024. godine nalazi se na DOAJ listi.

Trud, rad i posvećenost redakcije časopisa rezultirao je time da je Glasnik Šumarskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci indeksiran u DOAJ bazi časopisa. DOAJ baza časopisa je jedinstven i opsežan indeks različitih časopisa otvorenog pristupa iz cijelog svijeta. Vođen je rastućom naučnom zajednicom i posvećen je obezbjeđivanju kvalitetnog sadržaja, koji je za svakoga besplatno dostupan na mreži.                                   

,,Nesumnjivo, ovo je značajan korak u povećanju vidljivosti našeg časopisa, Šumarskog fakulteta i Univerziteta u naučnom svijetu, te u budućnosti očekujemo povećanje kvantiteta i kvaliteta pristiglih i objavljenih radovaˮ, poručili su sa Šumarskog fakulteta.

Ono što je takođe bitno, pored povećanja vidljivosti časopisa, jeste činjenica da je indeksiranjem časopisa u navedenoj bazi omogućeno da, prema Pravilima studiranja na trećem ciklusu studija Univerziteta u Banjoj Luci, naučni radnici mogu objavljivati radove i sticati pravo da budu mentori, a studenti trećeg ciklusa studija svoje obaveze pisanja i objavljivanja radova u časopisima sa DOAJ liste mogu da urade objavljivanjem radova u Glasniku šumarskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/14158/glasnik-sumarskog-fakulteta.jpg