Navigacija
Viber X logo

Radionica ,,Definisanje ishoda učenja na nivou predmeta i blok-časaˮ

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Objavljen je poziv za učešće na prvoj radionici u sklopu profesionalnog usavršavanja za unapređenje nastavnog procesa, a čija je tema ,,Definisanje ishoda učenja na nivou predmeta i blok-časaˮ.

Predavači na ovoj radionici, koja se u amfiteatru 216 na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci održava 1. februara 2024. godine od 12 do 14 časova, jesu prof. dr Draženko Jorgić i prof. dr Siniša Lakić.

,,Definisanje mjerljivih ishoda učenja predstavlja temelj visokoškolskog obrazovanja u čijem centru je student. Postavljanjem kvalitetnih ishoda koje studenti treba da steknu do kraja blok-časa ili do kraja predmeta nastavnici mogu da osiguraju da njihova nastava bude fokusirana, relevantna i u skladu sa stvarnim potrebama studenataˮ, poručili su sa Filozofskog fakulteta.

Cilj radionice je da pokaže kako definisanje kvalitetnih ishoda vodi svrsishodnijim nastavnim aktivnostima i ocjenjivanju, ali i da upozori na ograničenja automatizovanog oslanjanja na formulaično definisane ishode.

Važno je naglasiti da je ova radionica organizovana u sklopu serije predavanja u organizaciji Univerziteta u Banjoj Luci i Filozofskog fakulteta, a u cilju profesionalnog usavršavanja i unapređenja nastavnog procesa na Univerzitetu kroz projekat MAGNET. Ove aktivnosti su prvenstveno namijenjene novozaposlenim asistentima, umjetničkim saradnicima, višim asistentima, umjetničkim saradnicima i lektorima, ali i ostalim zaposlenim u nastavi na Univerzitetu.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/13986/predavanje_lakic_i_jorgic_filozofski.jpg