Navigacija
Viber X logo

Promocija knjige o kralju Milutinu

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Promocija knjige „Sveti kralj Milutin – Vladar na raskršćima svetovaˮ zakazana je za 3. februar 2024. godine u 12 časova u amfiteatru 203 Filozofskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci.

Ova knjiga u izdanju Zadužbine Svetog manastira Hilandara posvećena je sedamstotoj godišnjici od upokojenja kralja Stefana Uroša II Milutina i uređena je od strane dr Srđana Pirivatrića sa Vizantološkog instituta SANU, prof. dr Smilje Marjanović-Dušanić sa Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu i  dr Danice Popović sa Balkanološkog instituta SANU.

Na promociji će govoriti arhimandrit Metodije, iguman Svetog manastira Hilandara, kao i urednici i direktor Hilandarske zadužbine u Beogradu Milivoj Ranđić.

Ova izuzetna knjiga predstavlja naučni vrhunac u istraživanju perioda srpskog srednjeg vijeka, nudeći detaljan uvid u život i vladavinu kralja Milutina. Šesnaest uglednih stručnjaka i istraživača pristupa ovoj temi multidisciplinarno, stvarajući jedinstvenu sintezu koja detaljno osvjetljava ovo zlatno doba naše istorije.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/13984/promocija_knjige_sveti_kralj_milutin.jpg