Navigacija
Viber X logo

Novi ciklus kurseva kineskog jezika

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Konfucijev institut Univerziteta u Banjoj Luci organizuje novi ciklus kurseva kineskog jezika koji će biti održani od 19. februara do 14. juna 2024. godine.

Kursevi su besplatni za studente i zaposlene Univerziteta u Banjoj Luci, kao i za učenike osnovnih i srednjih škola koji se odluče da kurs pohađaju u prostorijama Konfucijevog instituta. Cijena kursa za ostale koji su zainteresovani za izučavanje kineskog jezika iznosi 200 KM.

Konfucijev institut ove godine uvodi i novi, besplatni početni kurs kineskog jezika koji će se održavati u onlajn formatu, u gorenavedenom periodu, te na taj način želi da omogući pristup učenju kineskog jezika svim zainteresovanima i u drugim dijelovima zemlje.

Poslovni kineski

Novi početni kurs Poslovnog kineskog jezika, namijenjen svima koji žele da unaprijede profesionalnu ili međunarodnu karijeru savladavanjem osnova poslovne komunikacije na kineskom jeziku, biće održan od 19. februara do 31. maja 2024. godine. Cijena ovog kursa je 150 KM za sve zainteresovane, a za učenike srednjih škola je besplatan.

Polaznici svih kurseva imaju priliku da uče kineski jezik od predavača iz Kine i lokalnih sinologa te da dobiju sertifikat o uspješno završenom tromjesečnom kursu. Časovi su organizovani dva puta sedmično, u večernjem terminu, u trajanju od 90 minuta, a koriste se standardizovani udžbenici HSK, podijeljeni u šest nivoa.

Pored časova kineskog jezika, Konfucijev institut dvaput godišnje nudi mogućnost polaganja međunarodnog standardizovanog ispita iz kineskog jezika za nematernje govornike, HSK ispita. Na ovaj način polaznici imaju priliku da utvrde svoje znanje iz kineskog jezika i steknu međunarodno priznati sertifikat.

Kurs taiđićuena

U narednom periodu nastaviće se i besplatan kurs taiđićuena (kineska borilačka vještina), koji će se izvoditi dva puta nedjeljno na platou ispred ili u holu Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Banjoj Luci, u zavisnosti od vremenskih uslova.

Sva dalja uputstva i prijave za kurseve kineskog jezika i taiđućuena moguće su putem adrese: konfucijev.institut@unibl.org.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/13981/kurs_kineskog_jezika.jpg