Navigacija
Viber X logo

Na PMF UNIBL renovirana još jedna učionica

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci (PMF UNIBL) 30. januara 2024. godine otvorena je učionica za nastavu i projektne edukacije renovirana u okviru projekta ,,DeepGreenInnoˮ.

Rektor Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Radoslav Gajanin istakao je da je PMF jedan od najaktivnijih članica Univerziteta kada je riječ o projektnim aktivnostima.

„Ovaj projekat je finansiran iz međunarodnih izvora i jedan od njegovih rezultata je i opremanje ove multifunkcionalne učionice koja će služiti kao trening centar, ali i kao učionica koju će koristiti nastavnici, saradnici i studentiˮ, rekao je rektor.

Dekan PMF-a prof. dr Radoslav Dekić rekao je da su rekonstrukcijom učionice poboljšani uslovi za studiranje u ovoj visokoškolskoj ustanovi.

„Imali smo podršku Univerziteta i Rektorata za sve naše projekte i nadam se da ćemo nastaviti projekte koji, osim naučnoistraživačkog rada i nabavke opreme, mogu rezultirati sanacijom prostoraˮ, rekao je Dekić.

„U okviru projekta imali smo određeni dio budžeta za adaptaciju prostora kako bi na što reprezentativniji način mogli da držimo treninge, radionice i seminareˮ, navela je prof. dr  Suzana Gotovac Atlagić, inače koordinatorka projekta.

Na otvaranju se moglo čuti da će u ovoj učionici narednih šest mjeseci biti održane brojne obrazovne aktivnosti i promocije nauka o materijalima. Kako je rečeno, u tom periodu će se raditi i na nabavci termogravimetrijskog analizatora, a koji će služiti PMF-u i partnerima za brojna istraživanja.

Inače, projekat ,,DeepGreenInnoˮ, čija je ukupna vrijednost 750.000 evra, osmišljen je i napisan na PMF-u UNIBL, koji je i koordinator sa ukupno osam timova iz pet zemalja. Cilj projekta je promocija nauke o materijalima sa multidisciplinarnim pristupom.

Podsjetimo, u oktobru 2023. godine na PMF UNIBL otvorena je rekonstruisana računarska učionica za čiju je sanaciju kompanija ,,M:telˮ donirala 60.000 KM.

Foto: D. Desnica

 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/13985/renovirana.ucionica.pmf__3_.JPG
  • /uploads/attachment/vest/13985/renovirana.ucionica.pmf__13_.JPG
  • /uploads/attachment/vest/13985/renovirana.ucionica.pmf__16_.JPG
  • /uploads/attachment/vest/13985/renovirana.ucionica.pmf__19_.JPG
  • /uploads/attachment/vest/13985/renovirana.ucionica.pmf__21_.JPG