Navigacija
Viber X logo

Rektor Gajanin gostujući profesor u Kini

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Rektor Univerziteta u Banjoj Luci (UNIBL) prof. dr Radoslav Gajanin angažovan je 9. decembra 2023. godine kao gostujući profesor na Univerzitetu za medicinu i zdravstvene nauke u Šangaju.

Svečana promocija na kojoj je rektora Gajanina u zvanje gostujućeg profesora promovisao rektor Univerziteta za medicinu i zdravstvene nauke u Šangaju prof. dr Vu Tao obavljena je na Konferenciji o medicinskoj tehnologiji i opremi u Šangaju.                                  

Pored toga, rektor Gajanin je predstavio rad i istraživanje na temu ,,Kliničkopatološke karakteristike, načini liječenja i ishodi kod pacijenata sa karcinomom larinksaˮ. Ovom predavanju rektora Gajanina prisustvovali su rektor Vu, prorektori, dekani, akademsko osoblje, studenti Univerziteta za medicinu i zdravstvene nauke, kao i predstavnici kineskih kompanija koje se bave medicinskom tehnologijom i opremom. 

Inače, Konferencija o medicinskoj tehnologiji i opremi održava se treći put na Univerzitetu za medicinu i zdravstvene nauke u Šangaju i predstavlja priliku za predstavljanje novih medicinskih tehnologija i načina liječenja. 

Važno je i podsjetiti na to da je delegacija Univerziteta za medicinu i zdravstvene nauke u Šangaju boravila na Univerzitetu u Banjoj Luci tokom prošlog mjeseca, kada je dogovoreno otvaranje Inovacionog centra za transfer biomedicinske tehnologije i opreme.

Delegacija Univerziteta u Banjoj Luci, u kojoj su, pored rektora Gajanina, i prorektor za ljudske i materijalne resurse prof. dr Dalibor Kesić, šef Studijskog programa sinologije doc. dr Ljiljana Stević i asistent Anja Mudrenović MA, boravi u višednevnoj radnoj posjeti Kini.

 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/13860/rektor-gajanin-gostujuci-profesor-u-kini.jpg
  • /uploads/attachment/vest/13860/rektor-gajanin-gostujuci-profesor-u-kini-04.JPG
  • /uploads/attachment/vest/13860/rektor-gajanin-gostujuci-profesor-u-kini-05.jpg
  • /uploads/attachment/vest/13860/rektor-gajanin-gostujuci-profesor-u-kini-02.JPG
  • /uploads/attachment/vest/13860/rektor-gajanin-gostujuci-profesor-u-kini-01.JPG
  • /uploads/attachment/vest/13860/rektor-gajanin-gostujuci-profesor-u-kini-03.JPG
  • /uploads/attachment/vest/13860/prof.dr-dalibor-kesic-dr.doc-ljiljana-stevic-anja-mudrenovic.JPG