Navigacija
Viber X logo

Posjeta kompaniji za medicinsku opremu i rehabilitacionom centru

Opšte

Delegacija Univerziteta u Banjoj Luci (UNIBL) predvođena rektorom prof. dr Radoslavom Gajaninom posjetila je 11. decembra 2023. u kineskom gradu Čangdžao kompaniju „Qianfang Medical Groupˮ, koja se bavi proizvodnjom i transferom medicinske opreme, posebno medicinskih pomagala za djecu i starije osobe, kao i rehabilitacijske opreme.

Rektor UNIBL sastao se sa direktorom ove kompanije Fanom Tjenrunom, sa kojim je razgovarao u okviru univerziteta, kao i zdravstvenih ustanova i rehabilitacionih centara.

Inače, direktor Fan bio je član delegacije iz Šangaja koja je u novembru posjetila UNIBL i tom prilikom upriličena je i posjeta Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske. Rektor Gajanin naglasio je da su mogućnosti saradnje velike, naročito u vidu transfera opreme za rehabilitaciju pacijenata.

Nakon zvaničnog sastanka, delegacija UNIBL, u kojoj su, pored rektora Gajanina, bili prorektor za ljudske i materijalne resurse prof. dr Dalibor Kesić, šef Studijskog programa sinologije doc. dr Ljiljana Stević i asistent Anja Mudrenović, MA, posjetila je demonstrativni centar s opremom za oporavak pacijenata i sportista, medicinskim pomagalima za djecu i starije osobe, kao i senzornim sobama za djecu s autizmom.

„Qianfang Medical Groupˮ jedna je od vodećih kompanija koja se bavi medicinskom opremom i tehnologijom, a osim u Kini, svoju opremu distribuira i na evropska tržišta, poput Njemačke i Poljske.

Ovom posjetom okončana je višednevna radna posjeta Kini delegacije Univerziteta u Banjoj Luci. 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/13868/posjeta-kompaniji-za-medicinsku-opremu-i-rehabilitacionom-centru-03.JPG
  • /uploads/attachment/vest/13868/posjeta-kompaniji-za-medicinsku-opremu-i-rehabilitacionom-centru-02.JPG
  • /uploads/attachment/vest/13868/posjeta-kompaniji-za-medicinsku-opremu-i-rehabilitacionom-centru-01.JPG