Navigacija
Viber X logo

Okrugli sto o internacionalizaciji na univerzitetima

Opšte

Prorektorka za međunarodnu i međuuniverzitetsku saradnju Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Kristina Pantelić Babić učestvovala je 7. decembra 2023. godine u radu okruglog stola na temu ,,Internacionalizacija na univerzitetima / sveučilištima u BiHˮ.

Na ovom događaju, održanom u Rektoratu Univerziteta u Tuzli, razmijenjena su iskustva o procesu internacionalizacije na visokoškolskim ustanovama. Bilo je riječi o mogućim izazovima na putu pristupanja evropskim obrazovnim alijansama, kao i pogodnostima koje donosi učešće u njima. Takođe, razgovarano je i o pokretanju zajedničkih studijskih programa, kao i studijskih programa na engleskom jeziku. Učesnici su istakli značaj redovnog održavanja ovakvih događaja u svrhu kreiranja i pokretanja zajedničkih inicijativu za stvaranje pretpostavki za unapređenje nastave i nauke i jačanje međunarodne saradnje na univerzitetima.

Na ovom okruglom stolu, održanom pod pokroviteljstvom Ambasade Francuske u BiH i Francuskog instituta u BiH, pored prorektorke Pantelić Babić i domaćina sa Univerziteta u Tuzli, učešće su uzeli i predstavnici Univerziteta u Istočnom Sarajevu, Univerziteta u Sarajevu, Univerziteta u Bihaću, Univerziteta u Zenici, Internacionalnog univerziteta Sarajevu, Centara za informisanje i priznavanje dokumenata iz oblasti visokog obrazovanja, kao i Ministarstva obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona.

Izvor fotografija: Univerzitet u Tuzli

Slike

  • /uploads/attachment/vest/13871/okrugli_sto.jpg
  • /uploads/attachment/vest/13871/okrugli_sto_tuzla.jpg