Navigacija
Viber X logo

Saradnja sa Tehničkim univerzitetom u Gabrovu

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Rektor Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Radoslav Gajanin i rektor Tehničkog univerziteta u Gabrovu prof. dr Ilija Željezarov potpisali su 7. novembra 2023. godine sporazum o saradnji između dva univerziteta.

Sporazum je potpisan u Rektoratu Univerziteta u Banjoj Luci, u prisustvu prorektorke za nastavu i studentska pitanja prof. dr Milice Balaban i prorektorke za međunarodnu i međuuniverzitetsku saradnju prof. dr Kristine Pantelić Babić, te prorektora Tehničkog univerziteta prof. dr  Anatolija Aleksandrova.

Saradnja između potpisnica sporazuma odvijaće se kroz zajedničke aktivnosti i programe, u oblastima kao što su  razmjena i mobilnost istraživača, nastavnog i administrativnog osoblja, te  razmjena i mobilnost studenata svih ciklusa studija. Zajednički će se raditi na razvoju i unapređenju nastavnog procesa, sa fokusom na nove studijske programe i kurikulume. Plan je i da se radi na zajedničkim obrazovnim, istraživačkim, stručnim i umjetničkim projektima.

Dva univerziteta će u narednih pet godina, koliko traje sporazum, raditi na inovacijama i transferu znanja i tehnologija, ali i na nizu drugih aktivnosti.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/13766/g1.jpg
  • /uploads/attachment/vest/13766/g2.jpg