Navigacija
Viber X logo

Učešće predstavnika UNIBL u Okruglom stolu Svjetske banke

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Prorektor za ljudske i materijalne resurse Univerziteta u Banjoj LUCI (UNIBL) prof. dr Dalibor Kesić i doc. dr Nataša Vučenović Gnjato učestvovali su 16. oktobra 2023. godine, u Sarajevu, u Okruglom stolu Svjetske banke.

U okviru ovog događaja, globalna direktorica Svjetske banke za rodnu ravnopravnost Hana Briksi prezentovala je Strategiju za ravnopravnost polova za period od 2024. do 2030. godine, ističući kao prioritetne aktivnosti borbu protiv seksualnog i rodno zasnovanog nasilja, postizanje većeg stepena ekonomske emancipacije žena, te uključivanje većeg broja žena na rukovodeće pozicije.

Nakon prezentovanja Strategije, predstavnice i predstavnici akademske zajednice podijelili su pozitivne prakse sa sopstvenih univerziteta i ukazali na izazove koji prate implementaciju principa jednakosti u javnoj i privatnoj sferi. Ovim susretom otvorena je mogućnost saradnje između Svjetske banke i Univerziteta u Banjoj Luci, kroz projekte i aktivnosti usmjerene na poboljšanje položaja žena i muškaraca u Bosni i Hercegovini.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/13717/Image-1__4_.jpg