Navigacija
Viber X logo

Međunarodni Erazmus+ vebinar

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Evropska agencija za obrazovanje i kulturu (EACEA), od 17. do 19. oktobra 2023. godine, organizuje međunarodni Erazmus+ vebinar.

Erazmus+ je program Evropske unije koji podržava projekte i razmjene u kategorijama obrazovanje, obuka i mladi. Seminar nudi jedinstvenu priliku učesnicima da bolje razumiju sve aspekte i prednosti ovih programa.

Vebinar će se održavati u dvije sesije: jutarnja sesija (10.00 – 12.45), čiji će sadržaj biti ponovljen u poslijepodnevnoj sesiji (14.30 – 17.15).

Teme koje će biti obrađivane su:

  • Utorak, 17. oktobar – Uvod i međunarodna dimenzija Erazmus+ programa, Međunarodna kreditna razmjena, Marija Sklodovska Kiri akcije;
  • Srijeda, 18. oktobar  – Erazmus mundus, Izgradnja kapaciteta, Žan Mone akcije;
  • Četvrtak, 19. oktobar – Izgradnja kapaciteta za stručno obrazovanje i obuku, Erazmus+ virtuelna razmjena, Izgradnja kapaciteta za mlade.

Seminar će biti organizovan na engleskom jeziku. Svaki seminar će uključivati prezentaciju akcije, a zatim slijedi sesija pitanja i odgovora. Na linku https://erasmus-plus.ec.europa.eu/event/erasmus-world-wide-webinar-2023 dostupno je više informacija, a na istom će biti dati linkovi za pristup vebinaru.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/13650/event-world-seminar-nov22.jpg