Navigacija
Viber X logo

Informacija sa 97. sjednice Senata

Sjednice SenataUniverzitet u Banjoj LuciOpšte

Senat Univerziteta u Banjoj Luci (UNIBL) na 97. sjednici, 21. septembra 2023. godine, donio je Odluku o imenovanju člana Senata – dekana Šumarskog fakulteta.

Donesene su i odluke o izboru i imenovanju članova Upravnog odbora UNIBL iz reda akademske zajednice, a članovi Senata su informisani o odobrenim projektima u okviru Erazmus+ programa – Ključna akcija 2 i Žan Mone, te o izmjenama i dopunama kataloga predmeta dostupnih na engleskom jeziku za dolazeće studente.

Takođe, donesena je Odluka o ukupnom broju profesora emeritusa koji će biti birani za svaku naučnu oblast u akademskoj 2023/2024. godini, a razmotren je i podržan Prijedlog odluke o odgovornim nastavnicima i saradnicima u akademskoj 2023/2024. godini.

Donesena je i Odluka o raspisivanju konkursa za izbor u akademska zvanja, a donesene su i odluke o izboru u nastavnička i saradnička zvanja na: Akademiji umjetnosti, Arhitektonsko-građevinsko-geodetskom fakultetu, Ekonomskom fakultetu, Elektrotehničkom fakultetu, Mašinskom fakultetu, Medicinskom fakultetu, Poljoprivrednom fakultetu, Prirodno-matematičkom fakultetu, Tehnološkom fakultetu, Fakultetu političkih nauka, Fakultetu fizičkog vaspitanja i sporta, Filozofskom fakultetu i Filološkom fakultetu.

Senat je na sjednici održanoj u Rektoratu Univerziteta donio i Odluku o imenovanju Komisije o ocjeni podobnosti teme, kandidata i ispunjenosti uslova za mentorstvo za izradu disertacije kandidata na Filološkom fakultetu. Donesene su i odluke o usvajanju izvještaja komisija o ocjeni podobnosti teme, kandidata i ispunjenosti uslova za mentorstvo za izradu doktorske disertacije kandidata na Medicinskom fakultetu. U radu 97. sjednice donesene su i odluke o imenovanju komisija za ocjenu i odbranu urađenih doktorskih disertacija kandidata na Prirodno-matematičkom fakultetu i Filozofskom fakultetu.

Senat je donio i Zaključak o organizaciji trećeg upisnog roka za upis u prvu godinu prvog ciklusa studija u akademskoj 2023/24. godini, a podržan je i zahtjev Studentskog parlamenta o organizaciji dodatnog ispitnog roka u okviru oktobarskog ispitnog roka. Puna podrška Univerziteta data je i za zaključivanje više sporazuma, između ostalog sa: Tehnološkim univerzitetom u Gabrovu, Klauškim državnim univerzitetom K. E. Ciolkovski iz Rusije, Uralskim federalnim univerzitetom nazvanom po prvom predsjedniku Rusije B. N. Jeljcinu i  Tuljskim državnim pedagoškim univerzitetom Lav Tolstoj, te Katoličkim univerzitetom zapada iz Francuske. Senat je saglasan i da se potpiše Memorandum o razumijevanju sa Univerzitetom AGH iz Krakova.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/13622/senat.jpg