Navigacija
Viber X logo

PAF od 30. juna do 3. jula

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Akademija umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci i Centar za vizuelnu umjetnost po drugi put od 30. juna do 3. jula organizuju Pozorišni akademski festival (PAF).

Inače, PAF je osmišljen kao festival akademskog pozorišta, koji će na jednom mjestu okupiti studente dramskih umjetnosti akademija i fakulteta iz regiona, sa ciljem da im pruži priliku za razmjenu znanja, iskustava i vještina, kao i za stvaranje novih umjetničkih vrijednosti, te promoviše mlade pozorišne umjetnike i podstakne intenzivniju saradnju i jačanje veza između Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci i sličnih obrazovnih institucija iz okruženja.

Drugi PAF ugostiće preko stotinu učesnika, a publika će, u okviru bogatog takmičarskog programa, imati priliku da pogleda sljedeće predstave fakulteta i akademija dramskih i srodnih umjetnosti iz regiona: ,,Staklena menažerija” (Fakultet dramskih umjetnosti u Cetinju), ,,Nora – Lutkina kuća” (Akademija umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci), ,,Seks, laži i divlje guske” (Fakultet dramskih umetnosti Univerziteta u Beogradu), ,,Ljubav i krivica” (Fakultet savremenih umetnosti u Beogradu), ,,Zeko, zeko” (Akademija umetnosti u Beogradu) i ,,Prljava” (Akademija umetnosti Univerziteta u Novom Sadu).

Pored izuzetnog takmičarskog programa, kao i prethodne godine, u okviru festivala održaće se i zanimljiv prateći program – javno čitanje dramskih tekstova studenata Dramaturgije Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci, predavanje ,,Pozorište u savremenom međuvremenu” profesora Božidara Đurovića, predstava u čast nagrađenih ,,Marso”, te PAFterparti, na kojem će nastupiti di-džej Dušan Radusinović.

Partner Pozorišnog akademskog festivala je Narodno pozorište Republike Srpske, pokrovitelji su Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske i Grad Banja Luka, sponzor festivala je kompanija M:tel, dok su sponzori predstava Drina osiguranje, MF banka, kompanija Novomatik i Zavod za udžbenike i nastavna sredstva.

Ulaz na sve programske sadržaje je besplatan, a sam program i više informacija o festivalu možete pronaći na zvaničnim PAF Fejsbuk i Instagram profilima.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/13442/paf-2023.jpg