Navigacija
Viber X logo

Održana radionica o praćenju i vrednovanju strateških dokumenata

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Radionica „Praćenje i vrednovanje strateških dokumenata u oblasti istraživanja i inovacijaˮ održana je 30. maja 2023. godine na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci.

U radionici su učestvovali rukovodioci odjeljenja i stručni saradnici Ministarstva za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo i Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske. Obuku je vodila dr Vesna Novaković, univerzitetska profesorka specijalizovana za strateško planiranje.

U prvom dijelu radionice više od 15 polaznika imalo je priliku da se upozna sa  metodološkim okvirima vrednovanja strateških dokumenata i sistemom upravljanja učinkom – praćenje i vrednovanje strateških dokumenata. U drugom dijelu radionice, putem interaktivnog rada u grupama, obavljen je praktični rad na primjeru strateškog dokumenta Vlade Republike Srpske, koji je obuhvatio: pripremu sažetog pregleda strateškog dokumenta; pripremu akcionog plana strateškog dokumenta; prikupljanje podataka radi evaluacije strateškog dokumenta i izradu okvira za sprovođenje, praćenje, izvještavanje i vrednovanje strateških dokumenata.

Projektni asistent dr Dragan Dragomirović pojasnio je da je riječ o nastavku uspješne saradnje sa partnerskim ministarstvima iz Vlade Republike Srpske i da je ova radionica pripremljena u saradnji sa Ministarstvom za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo i u skladu sa njihovim aktuelnim potrebama.  

Obuka polaznika će voditi jačanju njihovih profesionalnih znanja i kompetencija u izgradnji i sprovođenju politika u oblasti visokog obrazovanja i naučnoistraživačkog rada na nacionalnom i međunarodnom nivou.

Radionice su organizovane u okviru međunarodnog projekta Odgovori kroz politike (engl. POLICY ANSWERS R&I POLICY making, implementation ANd Support in the WEsteRn BalkanS), u kojem je Filozofski fakultet Univerziteta u Banjoj Luci jedan od članova konzorcijuma. Ovaj projekat pripada Akcijama koordinacije i podrške koje finansira Evropska unija kroz Horizont Evropa program.

Više informacija o samom projektu dostupno je na internetskoj stranici i na društvenim mrežama projekta:

Internetska stranica: www.westernbalkans-infohub.eu

Fejsbuk: https://www.facebook.com/WBInfoHub

Linkedin: https://www.linkedin.com/company/wbinfohub

Tviter: https://twitter.com/WBInfoHub

Jutjub: https://www.youtube.com/channel/UC9aLLG2bY28G9fFp2kIOkAg

Elektronska pošta: policy-answers@westernbalkans-infohub.eu

                  

Slike

  • /uploads/attachment/vest/13366/glavna_slika._filozofski_30.05.jpg
  • /uploads/attachment/vest/13366/vizual__1_.png
  • /uploads/attachment/vest/13366/filozofski30.05.jpg
  • /uploads/attachment/vest/13366/filozofski30.051.jpg
  • /uploads/attachment/vest/13366/filozofski30.052.jpg
  • /uploads/attachment/vest/13366/filozofski30.053.jpg