Navigacija
Viber X logo

Radionica prof. dr Milice Drobac Pavićević i prof. dr Ivane Zečević

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Druga radionica u sklopu profesionalnog usavršavanja za unapređenje nastavnog procesa, na temu: „Kako podsticati više nivoe znanja, kreativno i kritičko mišljenje studenata?ˮ, zakazana je za 21. april 2023. godine.

Predavači na radionici, koja će biti održana na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci, jesu prof. dr Milica Drobac Pavićević i prof. dr Ivana Zečević.

Zbog velikog interesovanja i broja učesnika, radiće se paralelno u dvije grupe.

1.      Grupa, 13.00 – 15.00 časova u amfiteatru 203

2.      Grupa, 14.00 – 16.00 časova u amfiteatru 216

Prijavljeni učesnici biće obaviješteni u koju grupu su raspoređeni.

„U naučnim i stručnim radovima o kritičkom i kreativnom mišljenju iznose se pozitivni stavovi i ono se visoko vrednuje kao kompetencija za 21. vijek. Međutim, istovremeno se može uočiti da njihova primjena u praksi nije zastupljena u jednakoj mjeri kao kada se o njima govori. Postavlja se pitanje zašto je to tako? Istraživanja ukazuju na postojanje dileme - da li se kroz obrazovni sistem treba podučavati kritičko i kreativno mišljenje ili ono treba da bude inkorporirano u obrazovni sistem na drugačiji način od direktnog podučavanja. Uprkos dilemi o načinu podučavanja, ne dovodi se u pitanje važnost podsticanja ovih oblika mišljenja. Stoga je obuka posvećena otklanjanju gore pomenutih dilema, kao i demonstriranju tehnika i strategija podsticanja kritičkog i kreativnog mišljenja u visokom obrazovanjuˮ, navodi se u pozivu Filozofskog fakulteta za učešće u ovoj radionici.

Filozofski fakultet će po završetku kompletne obuke izdati uvjerenja učesnicima, uz navođenje tema koje su pohađali. 

 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/13254/hhh_.jpg