Navigacija
Viber X logo

Održana edukacija o intelektualnom vlasništvu

Opšte

Edukacija o intelektualnom vlasništvu, održana 6. aprila 2023. godine na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu (UIS), okupila je 25 učesnika.

Naime, riječ je o edukaciji u organizaciji Centra za razvoj i podršku istraživanju Univerziteta u Banjoj Luci, u sklopu projekta „Edukacija o zaštiti intelektualnog vlasništvaˮ, podržanog od strane Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine. Tako su okupljenima predstavljeni moduli Patentiranje i postupak patentiranja u Bosni i Hercegovini, Zaštita intelektualnog vlasništva u HORIZONT projektima i Intelektualno vlasništvo u Bosni i Hercegovini.

Rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu prof. dr Milan Kulić pozdravio je učesnike i izrazio  zadovoljstvo zbog održavanja edukacije upravo na temu intelektualnog vlasništva. U ime Univerziteta u Banjoj Luci, učesnicima događaja se obratio koordinator projekta Predrag Govedarica, a koji je istakao značaj realizacije ovakvih projekata kako na Univerzitetu u Banjoj Luci tako i na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu.

Učešće u radu ove edukacije uzeli su doc. dr Sanja Tucikešić sa Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci, šef odsjeka za nacionalne patente u Institutu za intelektualno vlasništvo Bosne i Hercegovine Irma Isak Gudelj, te advokat i patentni zastupnik dr Jovan Šarac. Među učesnicima ove edukacije bili su predstavnici Pravobranilaštva Republike Srpske, članovi i predsjednica Upravnog odbora UIS prof. mr Sandra Ivanović, te prorektorka za nauku, istraživanje i razvoj  prof. dr Jelena Krunić, kao i predstavnici članica i Rektorata ovog univerziteta.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/13229/edukacija_univerzitet_u_istocnom_sarajevu-1.jpg
  • /uploads/attachment/vest/13229/edukacija_univerzitet_u_istocnom_sarajevu-2.jpg
  • /uploads/attachment/vest/13229/edukacija_univerzitet_u_istocnom_sarajevu-3.jpg