Navigacija
Viber X logo

Izgradnja ljetnje pozornice i spomen-obilježja: Konkurs otvoren do 16. marta

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Povodom raspisivanja konkursa za izgradnju ljetnje pozornice i spomen-obilježja stradalim studentima i radnicima Univerziteta u Banjoj Luci (UNIBL) u Odbrambeno-otadžbinskom ratu, prorektor za naučnoistraživački rad i razvoj prof. dr Miroslav Malinović sastao se 2. februara 2023. godine sa savjetnicima gradonačelnika Banje Luke Miladom Šukalo i Mirnom Savić Banjac, te ovlašćenim potpisnikom Odjeljenja za prostorno uređenje Vukom Višekrunom.

Prorektor za naučnoistraživački rad i razvoj prof. dr Miroslav Malinović kaže da je ovaj međunarodni konkurs otvoren do 16. marta ove godine, sa nagradnim fondom od 15.000 KM.

Kako je objasnio, spomen-obilježje stradalim studentima i radnicima Univerziteta u Banjoj Luci u Odbrambeno-otadžbinskom ratu i pratećeg parterno-pejzažnog uređenja nalaziće se na lokaciji između Pravnog fakulteta i objekata Univerzitetskog kliničkog centra.

Prorektor je u izjavi za medije nakon sastanka u prostorijama Grada Banja Luka naglasio da je planirani kapacitet između 280 i 330 sjedećih mjesta u auditorijumu, oko 250 kvadrata same scene i ukupne površine između 1.000 i 1.200 metara kvadratnih kompleksa otvorene scene i spomen-obilježja.

Ovlašteni potpisnik u gradskom Odjeljenju za prostorno uređenje Grada Banja Luka Vuk Višekruna rekao je da je u okviru saradnje sa Univerzitetom grad pokrenuo inicijativu za izgradnju ljetnje pozornice na prostoru kod Pravnog fakulteta.

,,Univerzitet je imao ideju da se kroz to idejno rješenje na neki način oda i počast studentima i profesorima koji su izgubili život u Odbrambeno-otadžbinskom ratu. Postignut je dogovor da se objedini to rješenje, da se ide na izradu međunarodnog konkursa gdje će tema prvenstveno biti amfiteatar, ali koji će sadržavati i spomen-obilježjeˮ, pojasnio je on i dodao da je Grad inicijalno za ovaj projekat u budžetu za ovu godinu planirao 800.000 KM, te da će tačna vrijednost biti poznata nakon izrade projektne dokumentacije. Po njegovim riječima, nosilac izrade konkursa je Univerzitet u Banjoj Luci.

Ovom sastanku prisustvovao je viši stručni saradnik za odnose s javnošću UNIBL Dario Stanković.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/13051/3834.jpg
  • /uploads/attachment/vest/13051/3891.jpg
  • /uploads/attachment/vest/13051/3868.jpg
  • /uploads/attachment/vest/13051/3856.jpg
  • /uploads/attachment/vest/13051/3844.jpg