Navigacija
Viber X logo

Sastanak rektora Gajanina i direktora Kojića

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Rektor Univerziteta u Banjoj Luci (UNIBL) prof. dr Radoslav Gajanin sastao se 15. septembra 2022. godine sa direktorom Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica Miloradom Kojićem.

Tokom sastanka u kabinetu rektora, direktor Centra predstavio je aktivnosti koje su realizovali u proteklom periodu i izdavačku djelatnost ove institucije. Kako je naveo direktor Kojić, Centar je do sada izdao 27 različitih publikacija, a koje su široj publici predstavljene i na nedavno održanom 27. Međunarodnom sajmu knjige „Banja Luka 2022ˮ. Ovaj sastanak bio je prilika da direktor Kojić rektoru uruči određene publikacije u izdanju Centra, a koje će u daljem periodu poslužiti u naučnom radu nastavnicima i saradnicima našeg Univerziteta. Riječ je o publikacijama Žrtve Odbrambeno-otadžbinskog rata, Djeca žrtve rata 1991–1995. te Atlas zločina nad Srbima tokom Odbrambeno-otadžbinskog rata.

Rektor Gajanin pohvalio je dosadašnju saradnju između Univerziteta i Centra, te istkao da će naša visokoškolska ustanova i u daljem periodu biti na raspolaganju Republičkom centru za istraživanja rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica.

Sastanku rektora i direktora Kojića prisustvovali su i predsjednik Studentskog parlamenta UNIBL Radovan Jalić, potpredsjednik Unije studenata Republike Srpske Vladan Gačić, te član Studentskog parlamenta Nikola Bojić.

Predavanje na Filozofskom fakultetu

U nastavku dana, a povodom Dana srpskog jedinstva i nacionalne zastave, direktor Kojić je na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci održao predavanje ,,Stradanje srpskog naroda u BiH tokom Odbrambeno-otadžbinskog rataˮ. Organizator predavanja je Savez studenata Filozofskog fakulteta, a među govornicima bio je i prof. dr Boško Branković, koji je govorio na temu ,,Da li se istorija srpskog naroda u BiH ponavljaˮ.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/12656/IMG-2345.jpg
  • /uploads/attachment/vest/12656/IMG-2330.jpg
  • /uploads/attachment/vest/12656/IMG-2331.jpg