Navigacija
Viber X logo

Prorektor Kesić na manifestaciji ,,Dani Srpske u Srbijiˮ

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Prorektor za materijalne i ljudske resurse Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Dalibor Kesić prisustvovao je 8. septembra 2022. godine svečanom otvaranju desete manifestacije ,,Dani Srpske u Srbijiˮ.

Svečanosti održanoj u  Beogradu, koja je počela izvođenjem himni Srbije „Bože pravdeˮ i Republike Srpske „Moja Republikaˮ, prisustvovali su predstavnici političkog i javnog života Republike Srpske i Srbije.

Program obilježavanja jubilarne manifestacije „Dani Srpske u Srbijiˮ nastavljen je dan kasnije nizom aktivnosti u Beogradu, Kruševcu i Kragujevcu, a u narednim danima i u Kraljevu, Vranju, Čačku, Zrenjaninu, Nišu, Subotici i Novom Sadu.

Publici će biti predstavljena Republika Srpska, kroz njenu kulturu, nauku, prosvjetu, privredu, umjetnost i tradiciju, posebno vodeći računa o kvalitetu, i pogotovo stoga što se ove godine slavi 30 godina postojanja Srpske. U programu će biti zastupljene sve naše nacionalne ustanove kulture, te naši istaknuti umjetnici. Ove godine posebna pažnja posvećena je podsticanju jačanja privredne saradnje.

Naslovna fotografija: Tanjug

Slike

  • /uploads/attachment/vest/12654/dani_srpske_u_srbiji_1.jpg
  • /uploads/attachment/vest/12654/dani_srpske_u_srbiji_2.JPG
  • /uploads/attachment/vest/12654/dani_srpske_u_srbiji_3.JPG