Navigacija
Viber X logo

Održano drugo poetsko-muzičko veče

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Drugo po redu Poetsko-muzičko veče, u organizaciji Književno-pravnog kluba, održano je 15. septembra 2022. godine.

Riječ je o događaju održanom u sklopu Međunarodnog naučnog skupa ,,Izazovi i perspektive razvoja pravnih sistema u XXI vijeku”.

Inače, Poetsko-muzičko veče je događaj takmičarskog karaktera, koji okuplja studente Univerziteta u Banjoj Luci spremne da se okušaju i pokažu svoje talente u dvije kategorije: poetskoj interpretaciji i vokalnom izvođenju. Na manifestaciji se ove godine predstavilo sedam studenata u kategoriji poetska interpretacija i šest studenata u kategoriji vokalno izvođenje.

Prva nagrada u kategoriji poetska interpretacija je prema ocjeni žirija pripala Sari Maksimović, studentkinji Pravnog fakulteta. Tamara Aleksić, takođe studentkinja Pravnog fakulteta, zauzela je drugo mjesto, dok je treće mjesto u ovoj kategoriji pripalo Nikolini Erak, studentkinji Filološkog i Pravnog fakulteta. U pogledu kategorije vokalno izvođenje, prvu nagradu odnio je Danilo Simović, student master studija Pravnog fakulteta. Drugu nagradu u ovoj kategoriji osvojio je Pavle Pavić, student Akademije umjetnosti, a treća nagrada pripala je Brankici Paspalj, studentkinji Medicinskog fakulteta.

Takmičare je ocjenjivao tročlani žiri u sastavu: doc. dr Bojan Vlaški, prodekan za naučno-istraživački rad Pravnog fakulteta, prof. dr Biljana Babić, dekan Filološkog fakulteta i Jelena Stanišić, profesor muzičke kulture.

Pored zahvalnica i novčanih nagrada, svim učesnicima poklonjene su i knjige objavljene pod okriljem izdavačke kuće „Imprimatur” iz Čelinca. U revijalnom dijelu programa nastupili su studenti, nastavnici, saradnici i prijatelji Pravnog fakulteta i Univerziteta.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/12666/drugo-poetsko-vece-1.jpg
  • /uploads/attachment/vest/12666/drugo-poetsko-vece-2.jpg
  • /uploads/attachment/vest/12666/drugo-poetsko-vece-3.jpg
  • /uploads/attachment/vest/12666/drugo-poetsko-vece-4.jpg
  • /uploads/attachment/vest/12666/drugo-poetsko-vece-5.jpg