Navigacija
Viber X logo

Razgovarano o potpisivanju memoranduma sa Univerzitetom u Patri

Opšte

Sastanak predstavnika Univerziteta u Banjoj Luci, Univerziteta u Istočnom Sarajevu, Univerziteta u Patri i Ambasade Grčke u BiH, na kojem je razgovarano o potpisivanju memoranduma o razumijevanju između visokoškolskih ustanova, održan je 10. marta 2022. godine.

Tokom ovog sastanka dogovoreno je da javni univerziteti iz Republike Srpske u narednom periodu potpišu memorandume sa grčkim partnerom, a u cilju promocije saradnje između visokoškolskih ustanova.

Memorandum, koji će biti  potpisan na tri godine, obuhvatiće saradnju na akademskim programima i zajedničkom razvoju istraživačkih aktivnosti. Takođe, u planu je i usavršavanje studenata na doktorskim studijama, razmjena studenata i osoblja, kao i institucionalne posjete.

Potpisivanje memoranduma inicirano je od strane Ambasade Grčke u Bosni i Hercegovini.

Ispred Univerziteta u Banjoj Luci, sastanku održanom putem aplikacije ,,Zumˮ prisustvovali su: prorektor za međunarodnu i međuuniverzitetsku saradnju prof. dr Biljana Antunović i prorektor za ljudske i materijalne resurse prof. dr Dalibor Kesić, te viši stručni saradnik za razmjenu osoblja i studenata mr Đorđe Kenjalo.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/12035/razgovarano-o-potpisivanju-memoranduma-sa-univerzitetom-u-patri-02.jpg
  • /uploads/attachment/vest/12035/razgovarano-o-potpisivanju-memoranduma-sa-univerzitetom-u-patri-01.jpg
  • /uploads/attachment/vest/12035/razgovarano-o-potpisivanju-memoranduma-sa-univerzitetom-u-patri-03.jpg