Navigacija
Viber X logo

Zajedničke master studije sa TUTE univerzitetom

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Svečanost povodom pokretanja zajedničkog studijskog programa za studente drugog ciklusa studija Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci i Fakulteta za ekonomiju i menadžment Univerziteta za tehnologiju i obrazovanje iz Tjenđina (TUTE) održana je 11. novembra 2021. godine. 

Studentima master studija Ekonomskog fakulteta u Banjoj Luci predstavljen je zajednički studijski program sa Fakultetom za ekonomiju i menadžment u Tjenđinu, a putem video-linka im se obratilo i rukovodstvo kineskog fakulteta.

Riječ je o prvom zajedničkom studiju koji se organizuje sa Univerzitetom za tehnologiju i obrazovanje u Tjenđinu i namijenjen je studentima studijskih programa Međunarodna ekonomija i Poslovna ekonomija koji se izvode na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci. Ove studije traju godinu dana, a nastava se izvodi na engleskom jeziku. Sa studentima Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci, zbog epidemijske situacije, onlajn će raditi nastavnici iz Kine. 

Studentima Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci koji budu pohađali ova predavanja iz Kine biće priznati ECTS bodovi za predmete koje budu odabrali da slušaju na master studiju sa Univerzitetom za tehnologiju i obrazovanje u Tjenđinu.

Kada epidemijska situacija to bude dozvolila, biće moguće organizovati i studijske posjete i razmjene studenata i profesora u Banju Luku i Tjenđin. 

Svečanost povodom pokretanja studija je organizovao Konfucijev institut Univerziteta u Banjoj Luci zajedno sa Ekonomskim fakultetom.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/11647/IMG-4842.JPG
  • /uploads/attachment/vest/11647/IMG-4843.JPG
  • /uploads/attachment/vest/11647/IMG-4846.JPG