Navigacija
Viber X logo

Sastanak sa atašeom za saradnju u Ambasadi Francuske

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Predstavnici Kancelarije za međunarodnu i međuuniverzitetsku saradnju Univerziteta u Banjoj Luci, 2. novembra 2021. godine, sastali su se sa atašeom za saradnju u Ambasadi Republike Francuske u BiH Silvanom Rigoleom.

Prorektor za međunarodnu i međuuniverzitetsku saradnju, prof. dr Biljana Antunović, zahvalila se Rigoleu za sprovedene aktivnosti i rad na povećanju saradnje između Univerziteta u Banjoj Luci i francuskih visokoškolskih ustanova. 

Tokom sastanka u Rektoratu Univerziteta u Banjoj Luci, naglašeno je da je zahvaljujući njegovim naporima u proteklom periodu već uspostavljena saradnja sa Univerzitetom u Lionu 1, te je održano više multilateralnih sastanaka.

Rigole je sa svoje strane istakao da će uspostaviti vezu između Univerziteta u Banjoj Luci i Univerziteta u Dižonu i Bordou u cilju razvijanja saradnje u okviru Erazmus+ programa, komponenta međunarodna kreditna razmjena. 

Takođe, bilo je riječi i o o ponovnom angažovanju lektora za francuski jezik, mogućnosti održavanja kontakt seminara za uspostavljanje dodatnih veza sa francuskim univerzitetima, kao i o mogućnostima kotutele.

Sastanku je prisustvovala i predstavnik Francuskog instituta u Bosni i Hercegovini, gđa Željka Divković.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/11642/IMG_20211102_144554.jpg
  • /uploads/attachment/vest/11642/IMG_20211102_144605.jpg