Navigacija
Viber X logo

Dogovorena saradnja sa MH ERS

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Sastanak između rukovodstva MH „Elektroprivreda Republike Srpske“ (MH ERS) i predstavnika akademske zajednice, na kojem je dogovorena buduća saradnja na konkretnim projektima, održan je 11. novembra 2021. godine.

Kako je istaknuto tokom sastanka u prostorijama MH „Elektroprivreda Republike Srpske“, riječ je o projektima na kojima će akademska zajednica usko sarađivati sa matičinim preduzećima Elektroprivrede, a u cilju jačanja privredno-naučne saradnje na obostrano zadovoljstvo.

Ove aktivnosti su ujedno i rezultat saradnje na osnovu potpisan sporazuma o saradnji između MH „Elektroprivreda Republike Srpske“ sa Univerzitetom u Banjoj Luci i Univerzitetom u Istočnom Sarajevu. Podsjetimo, riječ je o Sporazumu o razumijevanju i saradnji, koji su u junu prošle godine potpisali rektor Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Radoslav Gajanin, predsjednik Upravnog odbora Univerziteta u Istočnom Sarajevu prof. dr Darko Đogo i generalni direktor MH „Elektroprivreda Republike Srpske’’ mr Luka Petrović.

Sastanku sa predstavnicima akademske zajednice, prisustvovali su: generalni direktor MH „Elektroprivreda Republike Srpske’’ mr Luka Petrović, izvršni direktor za poslove proizvodnje uglja i rudnika RITE „Ugljevik“ Dragiša Vidaković, izvršni direktor za proizvodnju uglja i razvoj rudnika RITE „Gacko“ Petar Marković, izvršni direktor za upravljanje sistemom Hidroelektrana na Trebišnjici Milan Mitrović, kao i predstavnici direkcije za investicije u MH ERS  Goran Ninković i Borivoje Vujičić. Na sastanku su bili i predstavnik direkcije za organizaciono-pravne poslove u MH ERS Milan Kovač i predstavnik Hidroelektrana na Drini – Višegrad Vladimir Bradonjić.

Predstavnici akademske zajednice u ime Univerziteta u Banjoj Luci bili su: dekan Rudarskog fakulteta prof. dr Vladimir Malbašić, prof. dr Zdravko Milovanović sa Mašinskog fakulteta, prof. dr Duško Jojić i prof. dr Radoslav Dekić sa Prirodno-matematičkog fakulteta, prof. dr Petar Marić i prof. dr Čedomir Zeljković sa Elektrotehničkog fakulteta i prof. dr Mato Uljarević sa Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog fakulteta.

Delegaciju Univerziteta u Sarajevu činili su: dekan Elektrotehničkog fakulteta prof. dr Božidar Popović, prof. dr Mladen Banjanin i prof. dr Srđan Lale sa Elektrotehničkog fakulteta i doc. dr Saša Prodanović sa Mašinskog fakulteta.

Sastanku je prisustvovao i predsjednik Komisije za koordinaciju saradnje sa MH ERS Predrag Govedarica.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/11646/20211111_131227.jpg
  • /uploads/attachment/vest/11646/20211111_131245.jpg
  • /uploads/attachment/vest/11646/20211111_130151.jpg