Navigacija
Viber X logo

Čitaonica Filozofskog fakulteta u novom ruhu

Opšte

Preuređena čitaonica biblioteke Filozofskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci, otvorena je 28. septembra 2020. godine.

Prostor opremljen je novom tehničkom opremom i namještajem čime su stvoreni uslovi da već od akademske 2020/21. godine čitaonički prostor ispunjava višenamjensku ulogu. Pored osnovne čitaoničke sada je to ugodan radni bibliotekarski prostor, ali i prostor namijenjen za promocije knjiga, prezentovanje rezultata naučnoistraživačkog rada, panel diskusije, projekcije iz domena likovne i filmske umjetnosti.

Dekan Filozofskog fakulteta prof. dr Srđan Dušanić je istakao da je preuređenje čitaonice i rad na višenamjenskoj upotrebi ovog prostora dio širih aktivnosti definisanih strateškim planom rada i razvoja Filozofskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci i u skladu sa misijom i vizijom fakulteta.

Dušanić je istakao da je riječ o nastavku napora da Filozofski fakultet preraste u „podsticajan i prijatan obrazovni ambijent sa inovativnim studijskim programima, kreativnim nastavnim osobljem, zanimljivim vannastavnim sadržajima i pozitivni imidžom u zajednici“.

Rukovodilac biblioteke Dragan Dragomirović je podsjetio na dugu istoriju biblioteke Filozofskog fakulteta čiji počeci datiraju iz 1925. godine i početke rada Učiteljske škole u Banjoj Luci.

„Preuređena čitaonica prilagođena je zahtjevima savremenog doba u praktičnom, edukativnom i estetskom smislu pri čemu smo veoma ponosni na našu dugu tradiciju. Nadamo se da će ovako oplemenjen čitaonički prostor motivisati studente i nastavnike za intenzivniji rad na nastavnom i naučnom planu“, rekao je Dragomirović.

Biblioteka i čitaonica Filozofskog fakulteta otvoreni su za studente i nastavnike svakim radnim danom od 8,00 do 20,00 časova uz poštovanje svih mjera propisanih od strane Instituta za javno zdravstvo RS, a imajući u vidu trenutnu epidemiološku situaciju.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/10450/dekan-dr-srdjan-dusanic.jpg
  • /uploads/attachment/vest/10450/filozofski-fakulte-01.jpg
  • /uploads/attachment/vest/10450/filozofski-fakulte-02.jpg
  • /uploads/attachment/vest/10450/filozofski-fakulte-03.jpg
  • /uploads/attachment/vest/10450/filozofski-fakulte-04.jpg
  • /uploads/attachment/vest/10450/filozofski-fakulte-05.jpg