Navigacija
Viber X logo

Projekat ''Moja praksa'':  Stalni posao za pet najboljih polaznika

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Predrag Govedarica, viši stručni saradnik za razvoj preduzetništva Univerziteta u Banjoj Luci, razgovarao je 12. februara 2019. godine sa Brankom Malešević, pomoćnicom ministra za omladinu, o realizaciji projekta ''Moja praksa''.

Govedarica je tokom sastanka objasnio da će ove godine, od 15 studenata Univerziteta, koji će proći besplatnu obuku u okviru 3D akademije i praksu u jednoj privatnoj kompaniji, biti omogućeno stalno zaposlenje za pet najboljih.

Maleševićeva je istakla da Ministarstvo porodice Republike Srpske, omladine i sporta sa zadovoljstvom podržava realizaciju ovog projekta, prvenstveno što promoviše jedan od ciljeva definisanih Omladinskom politikom Republike Srpske, a to je zapošljivost mladih.

''Jako je važno što će se ove godine otvoriti mogućnost i za zapošljavanje mladih ljudi koji prođu kroz projekat, jer će isključivo njihov rad biti mjerilo i osnovni kriterijum za zapošljavanje'' ,  istakla je Maleševićeva.

Inače, Centar za preduzetništvo i transfer tehnologija Unvierziteta u Banjoj Luci, u partnerstvu sa Inovacionim centrom Banja Luka, a uz podršku Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske realizuje program „Moja praksa“.

“Moja praksa” predstavlja projekat studentske prakse koja studentima pruža mogućnosti sticanja prvog radnog iskustva u toku školovanja. Cilj projekta je da studenti završnih godina dopune svoju biografiju i steknu dio radnog iskustva u cilju poboljšanja njihove konkurentnosti na tržištu rada po završetku studiranja.  
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/8455/Projekat_Moja_praksa_518206802.JPG