Navigacija
Viber X logo

Naučno-stručna konferencija ''Studenti u susret nauci''

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

11. multidisciplinarna naučno-stručna konferencija ''Studenti u susret nauci- StES 2018'' biće održana od 29. novembra do 1. decembra 2018. godine na Univerzitetu u Banjoj Luci.

Ovo je nova prilika za predstavljanje naučno-stručnih dostignuća studenata širom svijeta. 

StES je vodeća naučno-stručna konferencija studenata, multidisciplinarnog karaktera, u organizaciji Studentskog parlamenta Univerziteta u Banjoj Luci, koja ima međunarodno učešće.

Cilj konferencije je da se prikažu naučna i stručna dostignuća studenata i mogućnost njihove primjene u praksi, te da se odrede pravci daljeg istraživanja.

Konferencija StES je prilika da se unaprijedi naučno-istraživački rad studenata, promoviše naučni duh akademske zajednice, razmjenjuju mišljenja i sklapaju nova prijateljstva.

Ove godine, od ukupno šest naučnih oblasti koje konferencija obuhvata, tri će imati zadatu temu.

PRIRODNE NAUKE – Nauka u službi čovjeka (organizator ostavlja mogućnost i za prijave van teme, ali uz napomenu da radovi koji se odnose na temu imaju prednost pri objavljivanju) 

DRUŠTVENE NAUKE – Evropske (dez)integracije (organizator ostavlja mogućnost i za prijave van teme, ali uz napomenu da radovi koji se odnose na temu imaju prednost pri objavljivanju) 

HUMANISTIČKE NAUKE – Postidentiteti (organizator ostavlja mogućnost i za prijave van teme, ali uz napomenu da radovi koji se odnose na temu imaju prednost pri objavljivanju) 

INŽENJERSTVO I TEHNOLOGIJA – Slobodna tema

BIOTEHNIČKE-POLJOPRIVREDNE NAUKE – Slobodna tema

MEDICINSKE NAUKE – Slobodna tema

Radovi će biti recenzirani, a radovi koji prođu recenziju biće objavljeni u zbornicima radova StES 2018 (6 zbornika, za svaku oblast po jedan). Zbornici radova biće objavljen neposredno prije konferencije.

Na stručno-naučnu konferenciju mogu da se prijave studenti osnovnih, master i doktorskih studija, kao i mladi istraživači do 30 godina starosti.

Dostavljanje prijave/rada najkasnije je do 31. oktobra 2018. godine.

Pozivno pismo u cjelosti možete pogledati ovdje.
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/8078/stes-1.jpg