Navigacija
Viber X logo

Posjeta delegacije iz Nižnjenovgorodske oblasti

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Prof. dr Radoslav Gajanin, rektor Univerziteta u Banjoj Luci (UNIBL), primio je 29. maja 2018. godine delegaciju iz Nižnjenovgorodske oblasti, koju je predvodio zamjenik gubernatora ove ruske oblasti Evgenij Borisovič Ljuljin.

Na sastanku u Kabinetu rektora razgovarano je o mogućnostima saradnje između Univerziteta u Banjoj Luci i visokoškolskih ustanova iz Nižnjenovgorodske oblasti.

Tom prilikom, rukovodstvo UNIBL je informisalo delegaciju o aktivnim sporazumima koje UNIBL ima potpisane sa univerzitetima iz Nižnjenovgorodske oblasti.

Kako je naglašeno, potrebno je aktivnije raditi na mobilnost nastavnika, saradnika i studenata kroz razne projekte. Iskazana je i potreba za naučno – istraživačkim povezivanjem UNIBL i visokoškolskim institucijama ove ruske oblasti.

Delegacija iz Nižnjenovgorodske oblasti je iskzala interesovanje za saradnju sa Univerzitetom u Banjoj Luci i ponudila nesebičnu pomoć u relazaciji ovakvih aktivnosti.

U delegaciju Univerziteta bili su i prof. dr Strain Posavljak, prorektor za nastavu i studentska pitanja, kao i prof. dr Goran Latinović, prorektor za naučno – istraživački rad i razvoj.

Sastanku su prisustvovali i Dane Malešević, ministar prosvjete i kulture RS, i Petar Đokić, ministr industrije, energetike i rudarstva RS.

Delegaciju iz Nižnjenovgorodske oblasti, činili su i: Jurjevna Guseva, direktor Odjeljenja za spoljne poslove Vlade Nižnjegorodske oblasti, Ksenija Sergeevna Tjubekina, šef odjeljenja za međunarodne odnose i implementaciju projekata Odjeljenja za spoljne odnose Vlade Nižnjegorodske oblasti i Jurij Smorodov, šef kancelarije za saradnju između Nižnjeg Novgoroda i Republike Srpske.

 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7727/IMG_20180529_162142.jpg
  • /uploads/attachment/vest/7727/IMG_20180529_162358.jpg
  • /uploads/attachment/vest/7727/IMG_20180529_162419.jpg