Navigacija
Viber X logo

Informacija sa 6. sjednice Upravnog odbora

Na 6. sjednici Upravnog odbora Univerziteta u Banjoj Luci, koja je održana 25. decembra 2017. godine jednoglasno je data saglasnosti za zaključivanje Ugovora između sjedišta Konfucijevog instituta u Kini i Univerziteta u Banjoj Luci o osnivanju Konfucijevog instituta na Univerzitetu u Banjoj Luci.

Prije davanja saglasnosti v.d. rektora Univerziteta prof. dr Radoslav Gajanin detaljno je informisao članove Upravnog odbora o obavljenoj posjeti delegacije Univerziteta, Univerzitetu tehnologije i obrazovanja Tjenđin u Kini u vezi sa aktivnostima oko otvaranja Konfucijevog instituta na Univerzitetu u Banjoj Luci, te prisustvu na XII konferenciji Konfucijevih inistituta.

Takođe je informisao prisutne da će otvaranje Konfucijevog instituta na Univerzitetu u Banjoj Luci biti održano 21. januara 2018. godine.
Razmatrana je i donesena Odluka o pokretanju postupka javne nabavke i Rješenja o imenovanju Komisije za javnu nabavku tonera i ketrdidža za potrebe Univerziteta u Banjoj Luci i kancelarijskog materijala za potrebe Univerziteta, kao i računarske opreme za potrebe Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci. Razmatrala se su se i druge odluke vezne za javne nabavke.

Razmatraa je i donesena Odluka o pokretanju postupka zajedničke javne nabavke kompjuterske opreme u okviru Erazmus projekta za tri univerziteta u Bosni i Hercegovini:  Univerzitet u Sarajevu, Univerzitet u Istočnom Sarajevu i Univerzitet u Banjoj Luci.

Na 6. sjednici razmatrana je i podržana Inicijativa Nastavno-naučnog vijeća Prirodno-matematičkog fakulteta za rješavanje prostornih kapaciteta Prirodno-matematičkog fakulteta. S druge strane data je saglasnosti Poljoprivrednom fakultetu Univerziteta na Cjenovnik usluga vršenja ispitivanja sjemena poljoprivrednih biljaka, saglasnosti je data istom fakultetu na Cejnovnik metoda za analize štetnih organizama laboratorija za sertifikaciju sadnog materijala i rasada hortikulturnih biljaka Poljoprivrednog fakulteta.

Na istoj sjednici, Upravni odbor je usvojio i Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta na Univerzitetu u Banjoj Luci.

Treba naglasati i to da je prof. dr Radoslav Gajanin, v. d. rektora informisao je članove Upravnog odbora o dešavanjima na Univerzitetu u proteklom periodu koja su uzrokovana vremenskim nepogodama i oštećenjima na paviljonima SC ’’Nikola Tesla’’ i fakulteta i Rektorata. 

V.d. rektora je dao informaciju da je na Proširenom kolegijumu Univerziteta zauzet stav da se nastava obustavi, ali da je nastava počela 25.decembra . Istakao je da će troškove saniranja oštećenja uzrokovanih poplavama snositi osiguravajuća kuća. On je istakao da je Paviljon 3 ne samo saniran već je izvršena i rekonstrukcija cijelog Paviljona, te da će Paviljon 1 i 2, uz pomoć Vlade Republike Srpske, biti sanirani i rekonstruisani po hitnom postupku najkasnije do 30. marta 2018. godine, a da će studenti ta dva paviljona biti privremeno smješteni na nekoliko lokacija.

V.d. rektora Univerziteta izrazio je zahvalnost članovima Upravnog odbora u podršci u radu u proteklom periodu i dešavanjima koja su zadesila Univerzitet. On je  svim članovima UO poželio uspješan dalji rad.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7295/unibl_logo_novi.png