Navigacija

Gran pri za plakat studentu Stefanu Mijiću

Opšte

U nizu uspjeha studenata smjera Grafički dizajn Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci,  na međunarodnom planu pridodat je još veliki uspjeh.

Na Trećem međunarodnom bijenalu studentskog plakata u Lublinu u Poljskoj u organizaciji Univerziteta Marija Kiri-Skoldovski plakat studenta Stefana Mijića, rađen za predstavu ”Kralj Ibi” u izvođenju Studentskog pozorišta ”Vlado Zeljković” osvojio je prestižnu nagradu Gran pri. 

Osvajanje prve nagrade na ovom uglednom Bijenalu među 3.797 prijavljenih radova iz cijelog svijeta je značajan uspjeh Mijića koji ujedno predstavlja Akademiju umjetnosti i Univerzitet u Banjoj Luci u najboljem svjetlu.

Student četvrte godine smjera Grafički dizajn Stefan Mijić je već učestvovao na brojnim međunarodnim izložbama u svijetu među kojima u Njemačkoj, Slovačkoj, Španiji, SAD i Rusiji, a posebno treba izdvojiti drugu nagradu na konkursu za vizuelni identitet ”Western Balkans Fund”, Agencije za međunarodnu saradnju zemalja Zapadnog Balkana.

Ovo priznanje je još samo jedno u nizu pokazatelja uspješnog stručnog i kvalitetnog rada sa studentima u okviru nastavnog procesa na Akademiji umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7177/3.Bijenale.png
  • /uploads/attachment/vest/7177/Stefan_Mijic__Kralj_Ibi_2.jpg