Navigacija

Otvoren konkurs za Global UGRAD stipendije američke vlade za akademsku 2018/2019. godinu

Stipendije i programiUniverzitet u Banjoj Luci

Otvoren je konkurs za stipendije u okviru Globalnog programa studentske razmjene za akademsku 2018/2019. godinu (Global Undergraduate Exchange Program - Global UGRAD), koji  finansira američka vlada.

Prijave se primaju do 31. decembra 2017. godine (onlajn apliciranje vrši se preko sajta Ambasade Sjedinjenih Američkih Država  u Sarajevu https://ba.usembassy.gov/education-culture/educational-exchanges/

Global UGRAD program obezbjeđuje stipendije za približno 250 studenata iz cijelog svijeta.
Stipendisti će imati priliku da provedu jedan semestar na nekom od američkih koledža ili univerziteta i pohađaju nastavu u okviru osnovnih studija, te učestvuju u vannastavnim aktivnostima i stiču praktična iskustva.
Cilj ovog programa je da se studenti upoznaju sa obrazovnim sistemom u SAD, unaprijede svoja znanja i vještine, upoznaju se sa njihovom kulturom i vrijednostima i predstave svoju kulturu i tradiciju američkim studentima, te da na taj način dopinesu međusobnom razumijevanju dva naroda.

Stipendija  pokriva troškove puta, školarine, troškove života (smještaj i hranu), potrebne udžbenike, zdravstveno osiguranje i mjesečnu novčanu naknadu.

Za više informacija o programu možete posjetiti stranicu: https://ba.usembassy.gov/education-culture/educational-exchanges/ ili kontaktirati koordinatora za akademsku razmjenu pri Američkoj ambasadi u Sarajevu (bhexc@state.gov, telefon:  033-704-066).


 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7033/thumb_global-undergraduate-exchange-program-2017.png