Navigacija
Viber X logo

Informacija sa sjednice Proširenog kolegijuma Univerziteta u  Banjoj Luci sa sjednice održane 21.12. 2016.

Sjednice Prošireni kolegijumUniverzitet u Banjoj Luci

Prošireni kolegijum Univerziteta u Banjoj Luci na sjednici održanoj 21.12. 2016. godine razmatrao je i prihvatio inicijativu Banjalučke berze a.d. Banja Luka da se u okviru Univerzitetskog grada osnuje tehnološki park, te je prihvaćen zaključak da se, u cilju pokretanja postupka javno-privatnog partnerstva, u narednom periodu pristupi izradi elaborata ekonomske opravdanosti osnivanja parka.

U nastavku sjednice, profesor Goran Janković sa Akademije umjetnosti je članovima Kolegijuma prezentovao  više rješenja znaka i logotipa Univerziteta u Banjoj Luci koja su urađena u okviru projekta „Vizuelni identitet Univerziteta u Banjoj Luci“, nakon čega je uslijedila diskusija o pomenutim prijedlozima.

Prošireni kolegijum je razmatrao, prihvatio i proslijedio Senatu na odlučivanje više prijedloga nastavno-naučnih/Umjetničkog vijeća fakulteta /akademije za liceciranje studijskih programa, i to:

- Prijedloga NUV Akademije umjetnosti o usvajanju Elaborata za licenciranje drugog ciklusa studija „Likovna umjetnost – Grafički dizajn“;

- NNV Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog fakulteta o usvajanju Elaborata za licenciranje drugog ciklusa studija „Arhitektura – Integralni dizajn: arhitektura, grad i pejzaž“;

- NNV Fakulteta političkih nauka o usvajanju: Elaborata za licenciranje drugog ciklusa studija „Dejtonski mirovni sporazum“; Elaborata za licenciranje studijskog programa II ciklusa studija pod nazivom „Menadžment u socijalnom sektoru“; te Elaborata za licenciranje studijskog programa II ciklusa studija pod nazivom „Socijalna politika“.

- NNV  Tehnološkog fakulteta o izmjeni postojećeg studijskog programa na prvom ciklusu studija „Prehrambene tehnologije i biotehnologije“, te o izmjeni postojećeg studijskog programa na prvom ciklusu studija „Hemijsko inženjerstvo i tehnologije“;

- NNV Prirodno-matematičkog fakulteta o usvajanju Elaborata o osnivanju trećeg ciklusa studija „Matematika“;

- NNV Filološkog fakulteta o usvajanju Elaborata o osnivanju trećeg ciklusa studija „Filologija (jezik i književnost)“;

- NNV Elektrotehničkog fakulteta o usvajanju Elaborata o opravdanosti osnivanja i izvođenja studijskog programa na drugom ciklusu studija „Digitalno emitovanje i širokopojasne tehnologije“.

Prošireni kolegijum je na Zahtjev Ministarstva prosvjete i kulture RS, imenovao članove Radne grupe za razmatranje Prijedloga zakona o visokom obrazovanju ispred Univerziteta u Banjoj Luci: prof. dr Gordanu Đurić i prof. dr Darka Kneževića kojima će tehničku podršku pružati generalni sekretar Univerziteta Đorđe Markez.

Takođe, na sastanku je zauzet stav da se Ministarstvu prosvjete uputi dopis sa prijedlogom da se sastanak novoizabrane radne grupe održi sredinom januara nakon što se održi zajednički sastanak proširenih kolegijuma dva javna univerziteta iz Republike Srpske.

Prošireni kolegijum je na istoj sjednici razmatrao i prihvatio  Plan aktivnosti Univerziteta u Banjoj Luci za 2017. godinu.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6071/uni-2.jpg