Navigacija
Viber X logo

Akademska razmjena sa Univerzitetom «Sveti Ćirilo i Metodije» iz Velikog Trnova, Bugarska

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Prorektor Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Valerija Šaula primila je u radnu posjetu dana 05.04.2016. godine, doc. Penia Peneva i doc. Borisa Želeva, profesore Akademije likovnih umjetnosti Univerziteta «Sveti Ćirilo i Metodije» iz Velikog Trnova (Bugarska), koji se od 03-09.04. 2016. godine nalaze u akademskoj razmjeni na Akademiji umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci. 

Sastanku u Rektoratu prisustvovali su i domaćini boravka gostiju iz Bugarske na našem univerzitetu: prof. dr Luka Kecman, dekan Akademije umjetnosti, doc. mr Jelena Manojlović i prof. mr Danko Brkić, sa Studijskog programa likovnih umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci. Razgovarano je o mogućnostima organizovanja zajedničkih aktivnosti dvije akademije umjetnosti tokom ove akademske godine, te o pripremi projekata iz  programa Erazmus+.

Projekat akademske razmjene na Akademiji umjetnosti je realizacija redovnih godišnjih aktivnosti iz Sporazuma o saradnji i akademskoj razmjeni između Univerziteta u Banjoj Luci i Univerziteta «Sveti Ćirilo i Metodije» iz Velikog Trnova, koji je zaključen 1995. godine, a obnovljen 18.4. 2008. godine i 18.4.2013. godine. 

Tokom posjete, gosti iz Bugarske, stručnjaci u oblasti grafičkog dizajna i umjetnosti murala,  će se upoznati sa organizacijom, sadržajem i metodama rada i studiranja na Univerzitetu u Banjoj Luci, održati predavanja za studente i zaposlene na Akademiji umjetnosti, te posjetiti brojne značajne institucije i ustanove koje se bave pitanjima obrazovanja, nauke, kulture i istorije u Republici Srpskoj i gradu Banja Luka (Narodno pozorište Republike Srpske, Dječije pozorište Republike Srpske, Muzej savremene umjetnosti, Muzej lutkarstva, itd). 

Više informacija o Univerzitetu «Sveti Ćirilo i Metodije» iz Velikog Trnova možete naći na www.uni-vt.bg.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/5272/VelikoTrnovo1.jpg